Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her

Læserbrev: »Pensionistkort eller tilskud til elcykel?«

Artiklens øverste billede
Foto: Randers Kommune.

I Randers kommune kan pensionister købe et pensionistkort, så de for et beskedent beløb kan køre med bus. Ordningen, der har eksisteret siden 2009, har til formål at reducere bilkørsel til gavn for miljø, klima og trængsel.

Men hvorfor kun busser? Ældre er gamle til at bestemme selv. Vælger en pensionist at erstatte bilkørsel med el-cykling, vil vi foruden miljø-, klima- og trængselsgevinster også få en ganske stor sundhedsgevinst.

Kommunen giver tilskud til pensionistkort til busser, og vi bør naturligvis også give et tilsvarende beløb som tilskud til en (el)cykel, hvis pensionisten foretrækker denne form for transport i stedet for bussen.

En sådan valgmulighed er et konkret eksempel på den »fritvalgsgaranti«, som Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen lancerede på landsmødet forleden: Pengene skal følge borgeren.

Når pensionister udnytter valgmuligheden til fordel for el-cyklen, vil det bidrage til, at vi får et grønnere, sundere og sjovere Randers kommune.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen