- For abonnenter
Byrådet har godkendt nedrivning: Nu er historisk fabriksbygning solgt for millionbeløb til overraskende køber
Debatten om Randers Handskefabriks gamle fabriksbygning i midtbyen har været ophedet, men ejendommens skæbne har længe set forseglet ud. Nu tager sagen dog en uventet drejning.
- Bliv opdateret på Randers – modtag vores nyhedsbrev
- Hvad undrer dig? Skriv, og lad os hjælpe med at finde svaret
Et decideret randrusiansk industriklenodie har nu - på noget overraskende vis - skiftet hænder.
Det har nemlig længe været diskuteret, hvad der skulle ske med Randers Handskefabriks ikoniske gamle fabriksbygning på Vestergrave 18 i midtbyen.
Nogen har ment, at bygningen, der i næsten 90 år husede den mere end 200 år gamle hæderkronede Randers-virksomhed, var så historisk, at bygningen skulle bevares.
Andre har dog ment, inklusiv ejeren af bygningen selv, den mangeårige indehaver af Randers Handskefabrik, Arne Vejrum, at bygningen efterhånden var så faldefærdig, at den skulle jævnes med jorden, og at den attraktive grund i stedet skulle berige byen på anden vis.
Stemmerne fra den sidstnævnte side af debatten vandt i sidste ende, da et flertal i byrådet i januar vedtog, at den gamle handskefabrik i Vestergrave kunne rives ned.
Især var det forventet, at ejendomsselskabet Sinding & Co. Ejendomsadministration ville købe ejendommen af Arne Vejrum, hvorefter det så ville rive bygningen ned og bygge boliger i stedet. Det var nemlig ejendomsselskabet selv, der i første omgang ansøgte kommunen om en nedrivningstilladelse.
Men nu har sagen taget en overraskende drejning. For ifølge oplysninger fra Tinglysningen er ejendommen nu blevet solgt til et helt andet selskab.