Vorup FB og fodboldlinje i samarbejde

Arbejdet for at skaffe flere frivillige og medlemmer til idrætsforeningerne har måske fået det rigtige skub med samarbejdsaftale mellem Vorup FB og Fodboldlinjen, der står for fodboldtræninger på alle skoler i Randers.

Artiklens øverste billede
Jonas Mogensen fra Vorup FB vil fremover træne med Fodbodllinjens elever på Søndermarkskolen. Det er leder af Fodboldlinjen John Witting, samt ungdomsskoleleder Steffen Andersen rigtig glade og stolte over. Foto: Kian Johansen

Hvis de selv skal sige det, så er det stort og et skridt i den rigtige retning, en retning, der kan få flere børn til at dyrke motion og på sigt skaffe flere frivillige til foreningerne.

Og hvem vil ikke gerne have det?

Faktisk har en ny samarbejdsaftale mellem Vorup FB og Fodboldlinjen Randers overhalet et erklæret formål i kommunens nyeste aftale med DBU, kaldet en Velfærdsalliance.

Her vil man netop gerne have, at der er brobygning mellem Fodboldlinjen Randers og de lokale fodboldklubber.

Og det er netop, hvad sportschef Jonas Mogensen fra Vorup FB har tilbudt Fodboldlinjen Randers og Søndermarkskolen, som den første klub i Randers Kommune.

Fremover vil han hjælpe til med fodboldtræningen, når de to ansatte trænere fra Fodboldlinjen Randers hver uge træner 45 elever i 4. til 6. klasse på Søndermarkskolen.

Hjælp og logo

Når Jonas Mogensen stepper ned ad de mange trapper ned til fodboldbanerne, der ligger i den nederste ende af skolens mange bygninger, de tre skolegårde og tæt på svømmehallens indgang, så er han iført en jakke med Vorup FB-logo.

»Jeg er der for at hjælpe til og træder ind i det, der allerede er planlagt fra de to træneres side. Jeg er der ikke for at sætte dagsordenen, men jeg vil gerne hjælpe til med, at endnu flere oplever, hvad vi kan tilbyde i Vorup FB, og at flere dyrker idræt i en forening,« lyder det fra sportschefen i Vorup FB, der både har trænet elite- og bredde-spillere, har en B-trænerlicens og tidligere har været ansat på Ikast Idrætsefterskole.

Det handler om at omfavne børnene, både socialt og læringsmæssigt, lyder grundtanken.

»Vi vil gerne vise, hvad Vorup FB står for, og Søndermarkskolen er den skole, hvor vores medlemmer primært kommer fra. Vi har planer om at invitere eleverne fra 0. til 6. klasse til Åben Idræt i Vorup FB og vise dem, hvilke idrætsgrene vi også har i klubben, og lave fitness med en bold. Mit mål er ikke at skaffe flere fodboldspillere, men jeg ville ønske, at flere dyrkede en eller anden form for idræt,« pointerer Jonas Mogensen.

Flere bør samarbejde

De 45 elever er ligesom på alle de andre skoler i Randers, hvor fodboldlinjen tilbyder træning, ikke en elite-gruppe eller altid de bedste. De er der for det sociale, for idrætten og for måske for første gang at lære at ramme en fodbold rent, lyder det fra John Witting, der netop har stablet fodboldlinjen på fødderne for at lade alle kunne røre sig og give så mange elever som muligt nogle fede oplevelser med fodbolden som ramme.

Fælles for flere af dem, op til 30 procent, er, at de aldrig har stiftet kontakt med en idrætsforening, og her skal træningen, det sociale og et tilbud i de ældre klasser om at tage en junior-lederuddannelse give dem muligheden for at opdage, at der findes og mangler frivillige i idrætsforeningerne, lyder filosofien. Den uddannelse er der allerede 100, der tager i 2023.

Klubberne i Romalt og Kristrup er blevet kontaktet og har fået tilbuddet om samme slags samarbejdsaftale, og når erfaringerne fra i første omgang Vorup FB er blevet delt og tygget igennem, så vil resten af kommunens klubber få tilbuddet fra Fodboldlinjen, erklærer leder af Fodboldlinjen John Witting, samt Steffen Andersen, der er ungdomsskoleleder, hvis organisation udgør stor del af fodboldlinjens rygrad.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.