Dagens Briefing: Læs om en af Danmarks »største hvidvasksager« og at fem partier vil kulegrave udskældt direktørs forvaltning

Bliv opdateret på dagens nyheder fra Randers.

Artiklens øverste billede
Hvis du vil vide mere om Randers

Syv ud af 31 byrådsmedlemmer vil nu have en ekstern undersøgelse af skoledirektør, Michael Maaløe, og så er der blevet sat en dato for hvidvasksagen om svindel for 70 millioner kroner. Derudover er Randers FC’s cheftræner Thomas Thomasbergs flirt med AaB endelig afsluttet.

Dagens udvalgte: Problemerne er væltet frem: Nu vil fem partier kulegrave udskældt direktørs forvaltning

Fem partier ønsker en ekstern undersøgelse af børn- og skoleforvaltningen, der er under ledelse af Michael Maaløe. Foto: Anne Myrup Pedersen

Fem partier vil have ekstern undersøgelse af forvaltning

Efter JP Randers gennem en længere periode har kunnet afsløre en lang række alvorlige problemer i børn- og skoleforvaltningen, ender sagen nu i byrådssalen. Det nye byråd skal nemlig på sit første møde 31. januar 2022 skal sige ja eller nej til en kulegravning af forvaltningen.

Bag forslaget om en ekstern undersøgelse står Østbroen, Enhedslisten, Beboerlisten, SF og Velfærdslisten, som tilsammen sidder på syv mandater. JP Randers har desuden været i kontakt med flere politikere fra andre partier, som ligeledes hælder til at stemme for en undersøgelse.

Afsløringerne, der har været bragt løbende siden december, handler i grove træk om to ting: Et dårligt psykisk arbejdsmiljø og fordrejet information til politikerne inden vigtige beslutninger.

Kort overblik: Smitterekord i mindre Randers-sogn, Thomas Thomasberg sikret i Randers FC og mulighed for at melde børn ud af daginstitution - denne gang i Vorup.

Det skal du også vide: Inden for få måneder skal en af Danmarks »største hvidvasksager« for retten i Randers.

Bagmandspolitiet har tiltalt en erhvervsmand for hvidvask af 70 millioner kroner gennem to forskellige banker Foto: Lars Krabbe.

En serieiværksætter er tiltalt for at have hvidvasket mere end 70 millioner kroner. Den tiltalte har tidligere drevet flere forskellige virksomheder - herunder i Randers, Aalborg, Tjele og Bjerringbro - og har blandt andet gjort sig bemærket ved at stå bag en række konkurser. Sagen er ifølge en ekspert i hvidvask en af landets største sager målt på beløbets størrelse.

Som JP Randers tidligere har beskrevet er det Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), der nu er blevet erstattet af Statsadvokaten for Særlig Kriminalitet, som har tiltalt den pågældende erhvervsmand for hvidvask af »særligt grov beskaffenhed.«

Erhvervsmanden er anklaget for at have stillet fire forskellige virksomhedskonti i henholdsvis Spar Nord Bank og Sparekassen Danmark til rådighed for andre virksomheder og personer, som har indsat både større og mindre pengebeløb herpå. Efterfølgende er pengene overført til forskellige »danske og udenlandske selskaber og personer« for på den måde at blive vasket hvide.

Serieiværksætteren er tiltalt for at have hvidvasket mere end 70 millioner kroner, og ifølge en ekspert i hvidvask er der tale om en af landets største sager målt på beløbets størrelse.

Retssagen kommer til at udspille sig ved Retten i Randers, og anklagemyndigheden har nu berammet sagen, der vil tage sin begyndelse i løbet af foråret.

JP Randers har tidligere beskrevet sagen på baggrund af en aktindsigt i sagtens anklageskrift.

Du kan kontakte redaktionen på jpranders@jplokal.dk.

Hvis du vil vide mere om Randers

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.