Svend Brinkmann er blevet udsat for længerevarende chikane
Den kendte psykolog og forfatter fortæller, at en unavngiven kvinde over for både hans familie, venner og samarbejdspartnere har beskyldt ham for flere grundløse »alvorlige anklager.«
- Kom i dybden med Randers – modtag vores nyhedsbrev.
- Følg os – på Facebook, LinkedIn eller Instagram.
- Tip os – hvis du har en god historie.
Opdateret kl. 11:30 med afsnit om mulig uddybelse af Svend Brinkmann.
Den kendte psykolog Svend Brinkmann er gennem flere år blevet udsat for chikane af en unavngiven kvinde.
Det skriver Svend Brinkmann på sin offentlige facebookprofil mandag morgen.
»Jeg har tænkt en del over, om jeg skulle skrive dette, men jeg er kommet frem til, at det nok er bedst. Sagen er, at jeg gennem flere år er blevet chikaneret af en fremmed person. Ikke uafbrudt, men tilbagevendende,« indleder han opslaget med og fortsætter:
»I begyndelsen var det med hundredvis af mails, og siden er hun mødt op, når jeg har optrådt offentligt. Hun har selv fortalt, at hun har en skizofrenidiagnose, og hun veksler mellem noget, der ligner forelskelse i mig og stor vrede,« skriver han.
Ny drejning
For nylig har chikanen, ifølge Svend Brinkmann, som er en af Danmarks bedst sælgende forfattere indenfor selvudviklingslitteraturen, taget en ny drejning, efter han sidste uge blev udpeget til at sidde i Det Etiske Råd.
»Kvinden kontaktede både formanden og rådets medlemmer for at fortælle dem, at jeg havde begået en alvorlig forbrydelse mod hende. Og i går ringede hun til en af mine venner og samarbejdspartnere (som også er en halvoffentlig person) og fortalte ham, at jeg havde puttet psykofarmaka i hendes danskvand og derefter slæbt hende ud i en skov om natten,« skriver Svend Brinkmann.
Efter henvendelsen fortæller Svend Brinkmann, at Det Etiske Råd var nødt til at reagere af princip. Om den unavngivne kvinde fortæller han, at hun er »begavet« og »velformuleret«, og at hun var i gang med en ph.d.-uddannelse, da hun blev syg.
Flere anklager
Yderligere fortæller Svend Brinkmann, at kvinden løbende har oprettet falske profiler på sociale medier, hvor hun har rejst »forskellige falske (og meget alvorlige) anklager« mod psykologen.
»Min frygt er selvfølgelig, at nogen, der ikke kender mig, kan tro på, hvad hun skriver. Derfor denne orientering,« skriver han.
Svend Brinkmann fortæller, at han har medfølelse med kvinden, men at det er »utrygt at vide, at der spredes virkelig alvorlige anklager mod mig – især i en tid, hvor krænkelser og sexisme (heldigvis) tages meget alvorligt.«
»Selv er jeg ikke bange, men det er altså virkelig ikke sjovt for min familie. Ved at orientere om sagen på denne måde håber jeg, at andre, hun måtte kontakte, vil henvise hende til professionel hjælp. Jeg ønsker hende det bedste og håber selvfølgelig, at den chikanerende adfærd ophører,« skriver Svend Brinkmann.
Svend Brinkmann, som har været professor i psykologi på Aalborg Universitet siden 2009, har ikke ønsket at uddybe sagen over for JP Randers.
- Kom i dybden med Randers – modtag vores nyhedsbrev.
- Følg os – på Facebook, LinkedIn eller Instagram.
- Tip os – hvis du har en god historie.