Så er det officielt: Ny burgerrestaurant slår dørene op inden udgangen af året

Kontrakten er underskrevet, og ifølge manden bag byggeriet vil den nye burgerrestaurant medføre op mod 60 nye arbejdspladser.

Artiklens øverste billede
Illustration: Svensk Butiksutveckling

Hvis du vil vide mere om Randers

Hvis alt går efter planen, er en ny Burger King åbnet i Randers inden udgangen af 2022.

Virksomheden Svensk Butiksutveckling står bag byggeriet og har underskrevet en lejeaftale med Burger King, der skal leje sig ind på den nye lokation i Randers.

Helt præcist skal den nye burgerrestaurant opføres på hjørnet af Mariagervej og Hvedevej - overfor Netto i den nordlige del af Randers.

Svensk Butiksutveckling overtager grunden 1. april, og arbejdet går - formentlig - i gang samme dag klokken 12.

»Vores forhåbning er, at hvis alt kører efter planen, så håber vi på, at vi sent i 3. kvartal eller tidligt i 4. kvartal, kan have en færdig Burger King på Mariagervej,« siger Carsten Krebs, en af ejerne bag Svensk Butiksutveckling.

Projektet har været i gang siden 2019, og i første omgang ønskede Svensk Butiksutveckling at opføre både en Burger King og en Kentucky Fried Chicken på grunden. Begge skulle opføres i den stil, vi kender fra motorvejen med store, lysende skilte blandt andet.

Siden har planerne dog ændret sig.

Som JP Randers tidligere har beskrevet er planen nu, at der udelukkende skal opføres en Burger King på hjørnegrunden. Den skal ikke opføres i malet fiberbeton, som vi kender det fra Burger King-restauranter ved motorveje, men derimod med facade i materialer som teglsten og træ og med en afdæmpet skiltning, der passer til dens placering i byen.

Frasolgt bygning

Første del af processen bliver en nedrivning af den eksisterende bygning på hjørnegrunden, fortæller Carsten Krebs.

»Vi er i optakten til at søge om rivningstilladelse for at rive ned. Den hjørnebygning, der er der i dag, skal simpelthen væk. Det er det første, der kommer til at ske. Men vi river kun den forreste del væk,« fortæller han.

Carsten Krebs kan nemlig oplyse, at han har solgt den bagvedliggende bygning til virksomheden Nettolager. Salget af grundens bagerste bygning får dog ikke indflydelse på planerne for burgerrestauranten.Oprindeligt var planen, at der skulle opføres både en Burger King og en Kentucky Fried Chicken på grunden. Det er dog ikke længere tilfældet. Illustration: Svensk Butiksutveckling

Op mod 60 nye jobs

Carsten Krebs har stor erfaring med at opføre Burger King-restaurationer, og han står blandt andet også bag opførelsen af Randers’ eneste anden Burger King, der har adresse på Gammel Århusvej.

Et præcist antal kan ikke siges med sikkerhed, men det er Carsten Krebs’ overbevisning, at den kommende burgerrestaurant vil medføre en del arbejdspladser også.

»Ud fra det, som jeg har hørt og som Burger King fortæller os, når vi snakker om sådan nogle ting, er det nok op imod 50-60 arbejdspladser,« siger han og tilføjer, at der blandt andet er tale om jobs til mange unge mennesker.

Hvornår selve byggeriet går i gang, er endnu ikke til at sige, da virksomheden endnu ikke har ansøgt om en byggetilladelse hos Randers Kommune, fortæller Carsten Krebs.

Han tilføjer dog, at der har været et godt samarbejde med kommunen hidtil, og der er forventningen også, at han har en officiel byggetilladelse indenfor kort tid.

Carsten krebs, der står for opførelsen af restauranten, har opført flere andre Burger King-restauranter. Herunder også Burger King på Gammel Århusvej i Randers Syd. Illustration: Svensk Butiksutveckling

Hvis du vil vide mere om Randers

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen