• For abonnenter

PFOS-forurenet grundvand under brandskole: Nye undersøgelser skal fastslå mulige konsekvenser for drikkevand og badesø

En forureningsundersøgelse af Randers Kommunes brandskole viser, at der er for høje værdier af sundhedsfarlige PFAS-stoffer i grundvandet under brandskolen og på tre udvalgte steder, der er testet. Det vækker endnu ikke bekymring hos kommunen, men nu skal yderligere undersøgelser afdække den potentielle forurenings omfang.

Artiklens øverste billede
Randers Kommune har fået foretaget en forureningsundersøgelse på Randers Brandskole for at undersøge potentiel forurening fra PFAS-stoffer. Nu skal yderligere undersøgelse klarlægge potentiel forurening af grundvandet. Foto: Liv Møller Kastrup

Hvis du vil vide mere om Randers

I kølvandet på den senere tids fokus på forurening fra brandskum fra brandstationer har Randers Kommune fået undersøgt grundvandskvaliteten på Randers Brandskole.

Her viser forureningsundersøgelsen, at der er en for høj værdi af sundhedsfarlige stoffer som PFOS og PFOA i områdets grundvand.

Det vækker dog endnu ikke bekymring hos Randers Kommune, men på baggrund af de foreløbige undersøgelser skal der foretages yderligere, som endeligt kan klarlægge det potentielle problems omfang.

Spar 50%

JP Randers
Fuld adgang til
JP Randers
3 måneder for 73,50 kr.
Hvad er JP Randers?
JP Randers JP.dk
Fuld adgang til
JP Randers og JP.dk
3 måneder for 299 kr.
Allerede abonnent? Log ind her

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen