Alle giganterne vil have fingre i Lars Bendix' kaffelåg: Nu er hans opfindelse 200 mio. kr. værd

Først var det 65 millioner værd. Så 200 millioner. Samtidig vælter det ind med henvendelser fra verdens kaffegiganter. Lars Bendix' nye kaffelåg er i dén grad en succes.

Artiklens øverste billede
Lars Bendix (tv) har opfundet en ny type kaffelåg af træfiber, og han har store forventninger dertil. Privatfoto

Hvis du vil vide mere om Randers

Da erhvervsmanden Lars Bendix i efteråret stod frem og fortalte om sin seneste opfindelse, som han selv betegner som fremtidens kaffelåg, var forventningerne store.

Nu, kun et par måneder senere, er flere af dem allerede indfriet.

Værdien på det kaffelåg, der i efteråret blev vurderet til 65 millioner kroner, er pludselig eksploderet til 200 millioner kroner, patenter fra alle verdensdele er på plads og samtidig vælter det ind med henvendelser fra de helt store spillere på markedet.

»At vurderingen nu ligger på 200 millioner er lidt specielt. Det er sådan noget, jeg ikke helt har forstået endnu,« griner Lars Bendix, der foruden at være kaffelågsopfinder også er direktør og stifter af virksomheden Danish Coffee.

»Vi har 84 potentielle kunder, som har kontaktet os og vil lægge bestillinger. Alle de store er iblandt, blandt andre Nestlé. Men de er nødt til at vente, for vi har allerede lavet en aftale med en stor svensk kunde, som køber alle de låg, vi kan producere det første år,« fortæller han.

Men hvad er det så, der giver et simpelt låg til to-go kaffen en værdi på et trecifret millionbeløb? Jo, for det første er engangslåget af plastik på vej ud, så flere og flere lande tørster efter en ny og mere bæredygtig løsning. For det andet, har det gamle plastiklåg længe trængt til fornyelse, mener Lars Bendix.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan ser et kaffelåg til en værdi af 200.000.000 kroner ud. Foto: Lars Bendix

Hans kaffelåg, der er lavet af bæredygtigt træfiber, er derfor designet på en helt anden måde end det gamle plastiklåg. En måde, hvor du både kan undgå læk, kan drikke af koppens kant selv om låget sidder på og kan afkøle kaffen uden at fjerne låget.

I produktion i foråret

Kunderne mangler som sagt ikke, så lige nu handler det for Lars Bendix om at finde flere fabrikker, der kan producere lågene. Maskinerne har han allerede klar, så produktionen kan øges, så snart flere aftaler med producenter landes.

»Lågene kommer i produktion i april, og derefter begynder vi at sælge til den svenske kunde,« fortæller Lars Bendix, som endnu ikke vil afsløre, hvem den pågældende kunde er. Han håber dog, at flere producenter snart kommer til, så produktionen det næste år kan øges gevaldigt.

»I starten vil lågene kun komme imellem hænderne på svenskerne, og derudover vil det poppe op i mindre omfang i Danmark. Måske i vores kafferisteri i Randers eller i forlystelsesparker henover sommeren,« siger han og understreger, at det er den klare forventning, at låget efter det første år også vil komme mellem hænderne på danskerne i langt større omfang.

Mens Lars Bendix venter på at få gang i produktionen, hviler branchens øjne på ham.

»Vi har blandt andet lige fået en designpris for låget. Den fik vi lige inden jul ved Worldstar Global Packaging Awards,« fortæller han.Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen