»Det har ikke været tilfredsstillende«: Nu erkender borgmester problemer i børn- og skoleforvaltningen

Borgmester Torben Hansen (S) har tidligere været tilbageholdende med at kommentere JP Randers' afsløringer af problemer i børn- og skoleforvaltningen, men nu tager han bladet fra munden.

Artiklens øverste billede
Borgmester Torben Hansen (S) erkender, at der flere gange har været problemer med mangelfuld information fra børn- og skoleforvaltningen til byrådet og politiske udvalg. Arkivfoto: Brian Karmark
Hvis du vil vide mere om Randers

JP Randers undersøger børn- og skoleforvaltningen. Har du et tip eller en kommentar til sagen? Kontakt os uforpligtende på lbh@jplokal.dk eller thb@jplokal.dk

Tirsdag stod en tidligere ansat i børn- og skoleforvaltningen frem og fortalte, hvordan han har været med til at tilbageholde fakta og fordreje information i sagsfremstillinger, så det passede til den beslutning, forvaltningsdirektør Michael Maaløe havde valgt at indstille til.

»På den måde sidder direktøren og forvaltningen og styrer politikerne som sine marionetter,« udtalte den pågældende embedsmand i den forbindelse til JP Randers.

De hårde beskyldninger mod forvaltningen bliver nu bakket op af flere byrådspolitikere, som fortæller, at de flere gange har oplevet tilbageholdt, fordrejet eller ensidig information fra børn- og skoleforvaltningen, inden der skulle træffes vigtige politiske beslutninger.

I det nye år starter de nye udvalg op, og hvis samarbejdet med forvaltningen mod forventning ikke fungerer tilfredsstillende, så har jeg en klar forventning om, at politikerne henvender sig til undertegnede

Torben Hansen, borgmester (S)

Hverken Michael Maaløe eller kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt har ønsket at kommentere oplysningerne fra byrådsmedlemmerne.

Men det vil til gengæld borgmester Torben Hansen (S), der - ligesom sine byrådskolleger - bekræfter, at der har været problemer med informationen fra den pågældende forvaltning. I en skriftlig kommentar til JP Randers skriver han:

»Først og fremmest vil jeg gerne endnu en gang opfordre medarbejdere og ledere, som måtte føle sig uberettiget behandlet, til at henvende sig til undertegnede eller kommunaldirektøren. Det kan de trygt gøre.«

»Det er meget vigtigt for os, og afgørende for det politiske arbejde og kvaliteten i beslutningerne, at udvalg og byråd får de nødvendige og rigtige informationer og dermed et korrekt grundlag for at træffe beslutninger.«

Bekræfter eksempler på dårlig information

De byrådsmedlemmer, JP Randers har talt med, nævner alle de samme eksempler på mangelfuld eller forkert information fra børn- og skoleforvaltningen:

  • Den mulige tilsynssag fra Ankestyrelsen, som byrådet måtte tippes om af forældre, fordi børn- og skoledirektør Michael Maaløe ikke havde fortalt om sagen på et udvalgsmøde, selv om han ifølge interne dokumenter blev spurgt direkte.
  • En økonomisk analyse af specialskoleområdet bestilt hos et stort, eksternt revisionsfirma, som efterfølgende blev gennemhullet af faglige organisationer, men hvor man i visse sager i dag fortsat henviser til den analyse.
  • En sag om den kommunale fællessamling, der skulle flyttes til en kælder på Nørrevangsskolen. Byrådet fik tilsyneladende at vide, at flytningen var blevet drøftet i MED-udvalget, men det var ikke korrekt.
  • Samt budgetter for specialskoleområdet, som blandt andet har dannet grundlag for beslutninger om besparelser på området.

Nogle af de sager bliver nu også bekræftet af borgmesteren, som til JP Randers skriver:

»Eksempelvis har sagerne vedrørende fællessamlingen og Ankestyrelsen ikke været belyst tilstrækkeligt i børn- og skoleforvaltningen. Det har ikke været tilfredsstillende. Det er imidlertid sager udvalg og byråd for længst har forholdt sig til politisk og udtalt den nødvendige kritik af.«

»I det nye år starter de nye udvalg op, og hvis samarbejdet med forvaltningen mod forventning ikke fungerer tilfredsstillende, så har jeg en klar forventning om, at politikerne henvender sig til undertegnede.«

Hvis du vil vide mere om Randers

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.