Byrådet trak i håndbremsen: Politikere har to gange på tre måneder udtalt mistillid til direktør

Dette efterår endte den udskældte direktør Michael Maaløes fremtid endnu en gang på et lukket punkt på byrådets dagsorden, erfarer JP Randers.

Artiklens øverste billede
JP Randers har de seneste dage afsløret, at samtlige dagtilbudsledere i kommunen har klaget over direktøren, samt at han har fået hele 10 påbud om forbedring, han skal leve op til. Nu viser det sig, at der fra visse politikere to gange har været udtrykt mistillid til samme direktør. Foto: Anne Myrup Pedersen/Scanpix
Hvis du vil vide mere om Randers

På mindre end tre måneder har byrådspolitikere i Randers Kommune to gange forsøgt at stille et mistillidsvotum til en af de højest placerede embedsmænd i kommunen, og dermed tvinge ham til at fratræde sin stilling.

I slutningen af juni var direktøren for børn- og skoleforvaltningen, Michael Maaløe, et punkt på dagsordenen i byrådet, hvor 10 ud af 31 byrådsmedlemmer stemte for en fyring.

Direktøren fik dermed lov at beholde sin stilling mod til gengæld at leve op til en stribe forbedringspunkter, som kommunaldirektøren havde påbudt ham.

Men for ganske nyligt var utilfredsheden med direktøren igen vokset blandt en række byrådsmedlemmer.

I september endte hans fremtid endnu en gang på et lukket punkt på byrådets dagsorden, erfarer JP Randers.

Men afstemningen blev aldrig ført igennem.

Fordi der få måneder forinden var blevet stemt om et mistillidsvotum til samme direktør, stemte et flertal på 21 byrådsmedlemmer nemlig for at undlade at behandle forslaget om en fornyet afstemning. Imod en forkastning af forslaget stemte fire, mens fem undlod at stemme.

Derfor blussede mistilliden op igen

Ifølge JP Randers’ oplysninger var det en mail fra Michael Maaløe, som i midten af august blev sendt til omkring 100 medarbejdere i forvaltningen, der fik bægeret til at flyde over for en gruppe byrådspolitikere, og som dermed fik dem til at bede det øvrige byråd genoverveje muligheden for et mistillidsvotum - og dermed en fyring - af direktøren.

Det var ét byrådsmedlem, der stillede forslaget om en ny afstemning om mistillidsvotum, men det var angiveligt på vegne af flere lokalpolitikere, som fandt mailen forkastelig.

I mailen skriver Michael Maaløe blandt andet, at en leder i forvaltningen er blevet sygemeldt, og at den pågældende leder har brug for tid til at »få sin dømmekraft tilbage«, ligesom han giver politikere skylden for sygemeldingen, da de »gerne beskylder hvem som helst for hvad som helst«.

Samme mail har siden ført til, at byrådet har besluttet at politianmelde Beboerlistens byrådsmedlem Bjarne Overmark for et potentielt brud på tavshedspligten, fordi han angiveligt har videresendt mailen, som han fandt upassende.

Forsker: »Det er helt, helt usædvanligt«

Kommunalforsker Roger Buch fortæller, at det er højest usædvanligt, at en forvaltningsdirektørs job ender til afstemning i byrådet.

»Jeg kan ikke komme i tanke om, at man har haft sådan en afstemning noget sted i landet. Det er helt, helt usædvanligt, at man ender i det,« fastslår han.

JP Randers har spurgt Michael Maaløe, hvad han mener om, at der to gange på tre måneder er blevet udtalt mistillid til ham fra en gruppe politikere.

JP Randers har desuden bedt ham om svar på, hvorfor den pågældende mail blev sendt til så mange mennesker, samt om det - set i bakspejlet - var forkert at lade den slags oplysninger rundsende til så stor en gruppe medarbejdere i forvaltningen.

Direktøren har dog ikke ønsket at svare på nogen af spørgsmålene.

Hvis du vil vide mere om Randers

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.