Christina Kjærsgaard skifter parti igen: Daniel Madié fik besked efter fælles julefrokost

Christina Kjærsgaard og Daniels Madiés veje skilles efter kort tids bekendtskab og et forrygende valg til Det Konservative Folkeparti.

Artiklens øverste billede
Christina Kjærsgaard forklarer, at hun ikke kunne forsvare over for sig selv at underskrive en aftale, som er i direkte modstrid med det, hun har sagt og lovet i valgkampen. Pressefoto
Hvis du vil vide mere om Randers

Christina Kjærsgaard forlader Det Konservative Folkeparti for at blive en del af Østbroen.

Det skriver hun i en pressemeddelelse, skriver Newsnetavisranders.dk. Årsagen skal blandt andet være, at der er sket forhandlinger, som er sket uden gruppens og kandidaters viden, og med et resultat af en konstitueringsaftale, der strider imod størstedelen af de konservative kandidaters udmeldinger til vælgerne, og endelig med poster, der ifølge Christina Kjærsgaard alene tilgodeser Daniel Madié selv.

»Jeg kan ikke overfor mine vælgere, ej heller overfor mig selv forsvare at underskrive en aftale, som er i direkte modstrid med det, som jeg har sagt og lovet i min valgkamp. Det er uhæderligt,« siger Christina Kjærsgaard i pressemeddelelsen.

Christina Kjærsgaard fik 1067 personlige stemmer, hvilket var 128 færre end spidskandidaten Daniel Madié.

Christina Kjærsgaard skiftede i januar 2021 fra Venstre til Det Konservative Folkeparti, så det er anden gang, hun skifter parti inden for et år. Begrundelsen for det første skifte var, at hun ikke kunne se sig selv i flere af de beslutninger, som formand for Venstre, Jacob Ellemann Jensen, havde taget, og fordi hendes holdninger ikke altid kunne forenes med Venstres byrådsgruppes.

Fik besked sent mandag aften

Spidskandidat for Det Konservative Folkeparti, Daniel Madié, har tirsdag morgen ikke meget at sige til situationen.

»Jeg fik beskeden sent i går aftes, efter jeg var kommet hjem til Hornbæk efter at havde siddet til julefrokost med Christina - der var afslutning i udvalgene,« siger han.

Det Konservative Folkeparti fik ved kommunalvalget valgt fire kandidater ind, og foruden spidskandidaten er der nu Bo Ratz og Bo Vestergaard Hansen tilbage. Førstnævnte argumenterede, som Christina Kjærsgaard, før valgkampen for, at Østbroen er den rigtige løsning, men det får ikke Daniel Madié til at frygte, at der bliver flere partihoppere.

»Vi andre tre har underskrevet konstitueringsaftalen (hvor der blandt andet står, at »partierne er enige om at fastholde beslutningen om en Klimabro,« red.), siger han.

Brospørgsmålet skiller

I en pressemeddelelse fra Det Konservative Folkeparti beklager man udmeldelsen fra Christina Kjærsgaard.

»Vi er kede af, at Christina Kjærsgaard har valgt at melde sig ud af Det Konservative Folkeparti. Christina har fået et flot personligt valg, og har i det forgangne år været et stort aktiv for vores parti. Det er derfor med stor beklagelse, at jeg har modtaget udmeldelsen fra Christina Kjærsgaard”, siger Christian Hartmann, der er formand for den konservative vælgerforening i Randers

I sin udmeldelse oplyser Christina Kjærsgaard, at det især er brospørgsmålet, der har skilt parterne, og som har ført til beslutningen om at forlade Det Konservative Folkeparti, og den vurdering kan Det Konservative Folkeparti bekræfte.

»Vi har igennem hele valgkampen forsøgt at skræve over begge broer. Vores udgangspunkt har været, at man som konservativ sagtens kan være tilhænger af Østbroen lige så vel som af Klimabroen. Det har ikke ændret sig. Men netop brospørgsmålet kom for nogle politikere til at fylde rigtig meget i valgkampen, og det har gjort at Christina Kjærsgaard og jeg kom længere og længere væk fra hinanden. Vi har brugt tiden efter valget på at få enderne til at mødes igen, men det er desværre ikke lykkedes,« siger gruppeformand Daniel Madié.

Madié beklager rodet start

Han beklager samtidig over for de vælgere, der har givet en stemme til partiet på valgdagen.

»Jeg har haft et godt samarbejde med Christina Kjærsgaard, og det havde jeg gerne set fortsætte. Jeg tror vi sammen kunne gøre meget godt for Det Konservative Folkeparti og for Randers. Nu bliver det hele så lidt anderledes, og det beklager jeg. Jeg er dog især ked af det overfor de mange vælgere, som betroede os deres stemme på valgdagen. De har fortjent en bedre start på byrådsarbejdet end det her. Men jeg kan forsikre alle konservative i Randers om, at vi bare vil arbejde endnu hårdere for at leve op til den tillid, vi blev vist ved valget,« siger Daniel Madié.

Hvis du vil vide mere om Randers

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.