Nu skal kommunale medarbejdere fremvise coronapas eller risikere »ansættelsesretlige konsekvenser«

Direktionen i Randers Kommune har vedtaget beslutningen for at nedbringe smitten med Covid-19.

Artiklens øverste billede
Det bliver op til alle ledere at sikre, at deres medarbejdere har gyldigt coronapas. Foto: Fredrik Sandberg/TT/Ritzau Scanpix

Hvis du vil vide mere om Randers

Fremover skal alle kommunale medarbejdere i Randers Kommune fremvise coronapas.

Det har direktionen i kommunen torsdag besluttet for »at bidrage til at nedbringe smitte med Covid-19«.

»Det her handler om, at vi skal nedbringe smitten med Covid-19. Vi har i går drøftet det i vores Hovedsamarbejdsudvalg, hvor der var bred opbakning fra medarbejderne,« siger kommunaldirektør og leder af kommunens krisestab, Jesper Kaas Schmidt.

I alt drejer det sig om cirka 8.500 medarbejdere.

»Vi er nødt til at tage dette skridt i forhold til det fælles ansvar for at mindske spredningen af Covid-19,« siger Jesper Kaas Schmidt.

»Ansættelsesretlige konsekvenser«

Statens og regionernes arbejdspladser har også indført kravet, og det er samtidig en anbefaling fra Kommunernes Landsforening, KL.

Det bliver op til alle ledere at sikre, at deres medarbejdere har gyldigt coronapas.

Hvis ikke man som medarbejder kan fremvise et gyldigt coronapas, vil det »fremover få ansættelsesretlige konsekvenser« ifølge kommunen.

»Beslutningen er et udtryk for, at vi i direktionen både stiller et krav til alle medarbejdere og samtidig også giver plads til, at det skal forvaltes forskelligt alt efter medarbejdergruppen. Men det er utvetydigt, alle skal have et gyldigt coronapas for at nedbringe smitten med Covid-19,« siger Jesper Kaas Schmidt.

Hvis du vil vide mere om Randers

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen