Nyt trafiklys og kryds skal forbedre trafiksikkerhed på skolevej

Arbejdet med at forbedre krydset Dronningborg Boulevard/Kirketerpsvej begynder i næste uge og forventes at være færdigt til marts.

Artiklens øverste billede
Krydset forventes at være færdigt i marts næste år. Grafik: Casper Vagner Christensen

I næste uge går Randers Kommune i gang med at forbedre krydset Dronningborg Boulevard/Kirketerpsvej til stor glæde for blandt andet forældre og de mange skolebørn, der hver dag krydser Dronningborg Boulevard for at komme i skole på Østervangsskolen.

Trafiksikkerheden for skolebørnene bliver nemlig forbedret, lige som forholdene for trafikanter til og fra Regionshospitalet Randers også bliver forbedret.

Mens arbejdet med at lave det nye signalanlæg står på, må man forvente trafikale udfordringer i området.

»Det kan desværre ikke undgås, at vejarbejdet vil komme til at genere trafikken både på Dronningborg Boulevard og Kirketerpsvej. Vejen skal udvides for at gøre plads til svingbaner, og der skal etableres heller i krydset. Derudover skal der opsættes signalmaster og belysning. Vi håber på folks tålmodighed og forståelse for situationen,« siger Henrik Kaldahl, ingeniør og projektleder i Randers Kommune, i en pressemeddelelse.

Flere uheld

Byrådet bevilgede penge til projektet sidste år, efter der siden 1. januar 2015 er blevet registreret syv uheld i krydset, skriver Randers Kommune i pressemeddelelsen. Desuden har Østervangsskolen kendskab til yderligere tre uheld inden for de seneste par år, hvor der har været skolebørn involveret, men hvor der ikke er optaget rapport fra politiets side, står der i pressemeddelelsen..

Trafikken vil fremadrettet blive afviklet ved hjælp af styringen i signalanlægget. Styringen medfører, at trafik til og fra hospitalets p-hus og til og fra Østervangsskolen bedre kan afvikles med mindre risiko for kø på Dronningborg Boulevard og Kirketerpsvej.

»Sådan som krydset fungerer nu, er det er svært at komme til og fra de to veje. Der opstår let kø. Men med det nye signalanlæg vil der blive et regulært kryds. Kirketerpsvej og vejen, der går ud fra Østervangsskolen, vil komme til at ligge lige overfor hinanden. Det vil være med til at sikre en bedre afvikling af trafikken,« siger Henrik Kaldahl i pressemeddelelsen.

Det ny signalanlæg forventes at stå færdigt i marts 2022.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen