• For abonnenter

Jannick Jensen har levet med en dødelig sygdom i tre årtier: »Det var som at slå en familie i ruiner«

Jannick Jensen har i mere end tre årtier livet med hiv efter en voldtægt i 1991. Hans historie har været præget af skyld, skam og død. Men han overlevede den livstruende sygdom, selvom det så sort ud. Hans liv har dermed også været præget af vilje og kærlighed.

Artiklens øverste billede
Jannick Jensen har levet med hiv i tre årtier. Det har medført både skyld og skam og været tæt på at koste ham livet. Privatfoto

Hvis du vil vide mere om Randers

I en lang årrække levede Jannick Jensen med en dødsdom og frygten for at dø.

Det var tæt på at ske, og døden nåede endda at føles som en befrielse.

Ifølge ham kan det at leve med hiv bedst sammenlignes med pest. Sygdommen fik andre til at lægge afstand til ham, og samtidig fik den ham til at føle både skyld og skam overfor sig selv og særligt sin familie.

I Danmark er der ifølge AIDS-Fondet omkring 6.600 mennesker, der lever med hiv. En af dem er Jannick Jensen, der har gjort det i mere end tredive år. I dag bekæmper hans krop selv virussen. Efter eget udsagn som det første tilfælde i verden.

Men vejen hertil har været lang og hård.

Jannick Jensen fortæller, at han blev smittet i 1991, da han som 19-årig blev voldtaget i sin lejlighed i Odense af en mand, han kort forinden havde mødt. Jannick Jensen havde fortalt ham noget, han aldrig havde fortalt andre: At han var til mænd. Men da de to mænd låste sig ind i hans lejlighed, sparkede manden benene væk under ham, og det udviklede sig til et mareridt for Jannick Jensen, der ændrede hans liv for altid.

To år efter blev han testet hiv-positiv ved lægen, og et nyt liv med døden som medpassager begyndte.

Spar 50%

JP Randers
Fuld adgang til
JP Randers
3 måneder for 73,50 kr.
Hvad er JP Randers?
JP Randers JP.dk
Fuld adgang til
JP Randers og JP.dk
3 måneder for 299 kr.
Allerede abonnent? Log ind her

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen