Døgnrapporten: 23-årig har meldt sig selv, efter han truede vidne i voldssag

Læs et uddrag af døgnrapporten for Randers Kommune.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto. Foto: Kim Matthäi Leland.

Døgnrapporten for den 17. oktober

Lørdag kl. 12.30 meldte en mand sig selv på Randers Politigård. Den 23-årige blev derefter anholdt for true et vidne i forbindelse med en tidligere voldssag. Han fremstilles søndag kl. 10.30 i grundlovsforhør i Retten i Randers.

Den 23-årige er efter grundlovsforhøret blevet fængslet i fire uger. Det oplyser vagtchefen hos Østjyllands Politi søndag aften.

Døgnrapporten for den 16. oktober

En 21-årig mandlig bilist blev anholdt og sigtet for narkokørsel fredag kl. 17.19. Han blev standset af en patrulje på Nyvej i Randers NV.

Døgnrapporten for den 15. oktober

Knallert påkørte billist bagfra

Kl. 15.53 torsdag skete der et færdselsuheld på Kirkegade i Randers C. En 17-årig dreng på knallert, der kørte på baghjulene, påkørte en 38-årig mandlig bilist bagfra. Den 17-årige kørte efterfølgende fra stedet, men fortalte sin far om udheldet, da han kom hjem.

Den 17-årige og hans far tog derfor tilbage til uheldsstedet og kontaktede betjentene der arbejde på sagen, hvorefter den 17-årige blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Der var kun sket mindre materiel skade.

28-årig sigtet for spiritus- og narkokørsel

På Fischersgade i Randers C blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel natten til fredag kl. 04.05. En 20-årig passager ville desuden ikke blive i bilen, som politiet ellers anviste ham til. Derfor blev han anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden og for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde.

Døgnrapporten for den 14. oktober

En 27-årig mand blev anholdt og sigtet for narkokørsel natten til torsdag kl. 02.35 på Hospitalsgade i Randers C. Betjentene fandt også en pose hash og en mindre mængde kokain på ham under visitationen, som han også blev sigtet for.

Døgnrapporten for den 12. oktober

Mandag kl. 7.28 skete der et færdselsuheld med tre involverede biler på Nordjyske Motorvej ved Randers SV. En 23-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 55-årig mand, som blev skubbet op i bag i en bil med en 59-årig mand bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.

Mandag kl. 7.56 skete der et færdselsuheld på Østervangsvej i Randers C. En 82-årig mandlig bilist foretog et venstresving og ramte ind i en 22-årig mand, som kom kørende lige ud på knallert. Den 22-årige pådrog sig nogle skader og blev kørt på skadestuen. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Døgnrapporten for den 11. oktober

Det var et tip, der natten til mandag kl. 01.50 førte Østjyllands Politi til en adresse i Randers NØ, hvor en 64-årig mand har bopæl.

Besøget i Randers NØ ledte til en ransagning af boligen, og her fandt patruljen en jagtriffel, som den 64-årige ikke har tilladelse til at have, og derudover blev der også fundet flere patroner til riflen.

Begge dele blev beslaglagt, og den 64-årige mand blev anholdt og sigtet for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder, som det så mundret hedder.

Døgnrapporten for den 10. oktober

En 17-årig mand fra Randers blev søndag kl. 01.03 anholdt på Østervold i Randers. Politiet var blevet tilkaldt til adressen, fordi den 17-årige var meget udadreagerende og råbte og skreg på gaden.

Da politiet ankom, var den 17-årige stadig meget ophidset og råbte adskillige skældsord mod betjentene, og han prøvede at modsatte sig anholdelsen. Han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af både straffeloven og ordensbekendtgørelsen.

Døgnrapporten for den 9. oktober

Vold mod taxichauffør

En 41-årig taxichauffør blev udsat for vold ved busterminalen på Dytmærsken i Randers lørdag klokken 04.14.

Gerningsmanden var en kunde, der ikke ønskede at betale for en kortere tur, og som efterfølgende gik fra taxien. Kort efter kom han dog tilbage, men i stedet for at betale, gav han chaufføren nogle knytnæveslag i ansigtet via en åben siderude hos chaufføren.

Chaufføren ringede til politiet, som kort efter fik anholdt manden. Der er tale om en 17-årig mand fra Randers, og trods sin alder var han prøveløsladt for lignende kriminalitet, og derfor bliver han fremstillet i Grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 11.00

Seksuelle tilråb mod kvindelig betjent

En 19-årig mand fra Randers blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han i Burchesgade i Randers gentagende gange forstyrrede politiets arbejde og ikke efterkom formaninger om at forlade stedet.

Episoden fandt sted klokken 01.55 natten til lørdag.

Manden kom ifølge politiet med meget grove seksuelle tilråb direkte henvendt til en kvindelig politiassistent. Han blev derfor anholdt og taget med til politigården i Randers.

Døgnrapporten for den 7. oktober

Otte måneders fængsel for besiddelse af kokain

Torsdag aften omkring kl. 20.30 foretog politiet en ransagning af en 26-årig mands lejlighed i Randers SV på baggrund af et tip. I lejligheden fandt betjentene en del doping og flere salgsposer med kokain samt nogle kontanter, som politiet mistænker stammer fra narkosalg. Desuden blev der fundet en digitalvægt med narkorester.

Ud over stofferne beslaglagde politiet også en peberspray, som lå i hjemmet.

Manden blev fremstillet i grundlovsforhør fredag kl. 11.30, sigtet for besiddelse og salg af narkotika. Den 26-årige erkendte og fik en straksdom på otte måneders fængsel.

Tre mænd fremstilles for flere tyverier

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 12.30 tre mænd på 26 år, 26 år og 20 år. De sigtes for flere indbrud og tyveri begået torsdag i Bjerringbro, Ulstrup og Randers.

Ifølge sigtelsen stjal de tre mænd en bil fra en p-kælder i Thorsgade i Randers C, hvorefter de kørte rundt for at begå forskellige former for tyveri. Mændene stod ifølge sigtelsen bag et tyveri på en byggeplads i Bjerringbro kl. 9.55, hvor de stjal en del værktøj.

De sigtes desuden for at have forsøgt at stjæle en trailer i Vester Velling ved Ulstrup – det mislykkedes dog, da de blev opdaget af en borger.
Kl. 10.56 stjal de tre mænd ifølge sigtelsen noget værktøj og en benzindunk fra en garage i Vester Velling, og kl. 12.52 var de så på spil på Nørre Boulevard i Randers C. Her stjal de flere værdigenstande, bl.a. et par bærbare computere, fra to kældre, som de var brudt ind i.

Politiet var efter flere tyverier i Ulstrup opmærksomme på den bil, som gerningsmændene kørte rundt i, og da den blev set holdende på en vej i Randers C, stillede flere patruljer sig klar i området. Her opdagede politiet de tre mænd komme gående fra en kælderopgang på Nørre Boulevard med flere koster i hænderne. De blev herefter alle anholdt og sigtet. Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere for at finde ud af, om mændene kan have stået bag flere forhold.

Udvist mand gik beruset rundt på banegården

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 15.15 en 23-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Den 23-årig blev for nylig udvist af Danmark med et forbud om at rejse ind i landet igen.

Alligevel dukkede han torsdag morgen omkring kl. 7.30 op på Randers Banegård. Her gik han beruset rundt på stedet og kom gentagne gange retur, selvom vagterne havde bortvist ham. Til sidst blev politiet tilkaldt. Manden afviste at fortælle, hvem han var og foregav ikke at kunne forstå dansk eller engelsk.

På stationen blev hans fingertryk aflæst, og på den måde fandt politiet frem til den 23-åriges identitet. Han blev herefter sigtet for ulovligt opholdt og tilbageholdt på Udlændingeloven. Den 23-årige er afghansk statsborger, men har p.t. opholdstilladelse i Sverige. Udlændingestyrelsen har besluttet, at han igen skal udvises af landet, og ved grundlovsforhøret vil anklagemyndigheden anmode om, at han kan tilbageholdes, indtil udvisningen kan effektueres.

Døgnrapporten for den 4. oktober

Bus impliceret i uheld

Søndag kl. 14.58 skete der et færdselsuheld i krydset Lucernevej/Gl. Hobrovej i Randers NV. En 66-årig mandlig buschauffør kørte ud foran en bil ført af en 33-årig kvinde, hvilket resulterede i et sammenstød. Kvinden blev efterfølgende kørt til behandling på skadestuen, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Den 66-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Døgnrapporten for den 1. oktober

Fuld gæst ville ikke gå hjem

Natten til fredag kl. 03.47 blev politiet kaldt til en beværtning ved Storegade i Randers, hvor en person ikke ønskede at forlade stedet.

Da patruljen ankom til stedet, stod en medarbejder sammen med den mand, der åbenbart ikke var klar til at gå hjem i seng. Han fik besked på, at han kunne gå ind og hente sin jakke, hvorefter han skulle forlade stedet. Men i stedet for at hente jakken gik han ind og tog kontakt til andre gæster, og han blev derfor ført ud uden sin jakke. Da han kort efter forlod stedet med et par kammerater, råbte han sine frustrationer ud og sluttede af med at råbe skældsord efter betjentene.

Han endte derfor med at blive anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden, og så fik han lov til at tilbringe resten af natten i detentionen.

Formodet blotter fremstilles i grundlovsforhør

En 32-årig mand fremstilles torsdag i grundlovsforhør sigtet for blufærdighedskrænkelse. Han skulle angiveligt have blottet sig for en ni-årig pige. Læs mere her.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen