• For abonnenter

Forsker om strip-konflikt i Randers: Her er den sande årsag til balladen

Den offentlige slåskamp mellem en kommunal chef og en byrådspolitiker i Randers Kommune handler om langt mere end personfnidder og en glad aften i byen. Den trækker tråde til både skolelukninger, pædofilibeskyldninger, ulovlig omkonstituering og en væltet borgmester, vurderer kommunalforsker.

Artiklens øverste billede
Kampen mellem en kommunal chef og en byrådspolitiker i Randers Kommune handler om meget andet end personfnidder, vurderer kommunalforsker Roger Buch.

Hvis du vil vide mere om Randers

Lad os slå det fast med det samme: Det politiske miljø i Randers er noget for sig.

For nylig trak både en borgmesterkandidat og en spidskandidat sig fra den nærtstående valgkamp med henvisning til en rådden kultur omkring byrådet. Og nu er Beboerlistens byrådsmedlem Bjarne Overmark og kommunens familiechef Ann Hermansen endt i et offentligt slagsmål.

»Der er andre kommuner, der er berygtet for at have et rigtigt dårligt samarbejde mellem politikerne. Slagelse og Randers konkurrerer løbende om at være dem, resten af landet kigger skævt til, men i øjeblikket indtager Randers førstepladsen,« konstaterer Roger Buch, der er kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

»At der i Randers også er et betændt klima mellem embedsmænd og politikere er dog usædvanligt. Der kan jeg ikke komme i tanke om lignende eksempler fra andre steder i

Spar 50%

JP Randers
Fuld adgang til
JP Randers
3 måneder for 73,50 kr.
Hvad er JP Randers?
JP Randers JP.dk
Fuld adgang til
JP Randers og JP.dk
3 måneder for 299 kr.
Allerede abonnent? Log ind her

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen