Her er programmet til dokumentarfestival i Randers

Hvad skal du se, når Randers:Dox kommer til byen i midten af oktober? Det kan du blive klogere på her.

Artiklens øverste billede
Filmene bliver vist på henholdsvis Underværket, hovedbiblioteket og i Langå Kulturhus. Det koster 45 kroner per film. Arkivfoto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

Hvis du vil vide mere om Randers

Fem dokumentarfilm på fem dage.

Det er, hvad Randers:Dox har at byde på, når dokumentarfilmfestivalen til oktober kommer til byen. Randers:Dox er en del af CPH:Dox, som for første gang breder sig ud i hele landet.

Sløret er blevet løftet for programmet i Randers, og her giver JP Randers dig overblikket over de film, du kan se, når dokumentarfilmfestivalen indtager Randers.

Min bror, mit hjem

Festivalen åbner med den danske film Min bror, mit hjem. Filmen følger de to unge afghanske flygtningebrødre Popal og Darmal, der på mirakuløs vis er blevet genforenet i Danmark efter at have været adskilt i ni år. Brødrene drømmer om en fælles fremtid i Danmark, men drømmen begynder at smuldre, da Darmal får afslag på asyl og dermed ikke kan slutte sig til sin bror i Danmark.

Hvor?: Underværket

Hvornår?: 11. oktober klokken 19

Solutions

Filmen Solutions følger en gruppe af verdens førende forskere, når de under 10 dages isolation tager kampen for at udvikle løsninger på tidens mest akutte problemer. Forskerne kommer fra alle grene af videnskaben og repræsenterer miljø, økonomi, demokrati, sociale medier, uddannelse og kunstige teknologier.

Hvor?: Underværket

Hvornår?: 12. oktober klokken 19

Klub Kranium

Farverige parykker, en stor næsering og en udstoppet fulgeunge i glas. 20-årige Josephine har aldrig været en del af håndbold-kliken i sin jyske hjemby. Sammen med to venner kæmper de for at kontrollere deres indre dæmoner, og sammen skaber de frirum, hvor de uforstyrret kan udfolde sig, skubbe til normerne og erobre verden.

Hvor?: Hovedbiblioteket

Hvornår?: 13. oktober klokken 19

The Gig is Up

Festivalens fjerde film er canadisk-fransk og sætter fokus på den nye platformsøkonomi, hvor apps og højteknologiske robotter forandre arbejdsmarkedet. Filmen tager seeren på en rejse fra Frankrig, USA og Kina til Nigeria. Tech-eksperter gør desuden seeren klogere på både psykologi og datamønstre.

Hvor?: Langå Kulturhus

Hvornår?: 14. oktober klokken 19

Gabi

Den svenske film Gabi får lov at lukke festivalen. Gabi sætter fokus på det at føle sig hjemme i sit eget køn - eller mangel på samme. Selv som barn mener Gabi ikke, at der er forskel på drenge og piger, og som årene går føler hun sig mindre og mindre hjemme i de to køn.

Hvor?: Hovedbiblioteket

Hvornår?: 15. oktober klokken 19

Hvis du vil vide mere om Randers

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen