Træt af kø ved afkørslerne: Nu kommer der lyskryds ved to knudepunkter

Til juni forventer Vejdirektoratet at gå i gang med at etablere lyskryds ved to af Horsens-afkørslerne på E45.

Artiklens øverste billede
Det skal være slut med at holde i kø for at komme af motorvejen ved Horsens. Genrefoto: Joachim Ladefoged

Allerede efter sommerferien kommer pendlere og virksomheder til at spare tid ved at undgå at holde i lange køer ved motorvejsafkørslerne Horsens N og Horsens S. Der er nemlig forbedringer af trafikforholdene ved begge ramper på vej, og det vil kunne mærkes allerede om nogle måneder.

Det oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

»I dag opstår der ofte kø for bilister, der kører af E45 ved de to ramper, og særligt i myldretiden er der problemer med at få trafikken afviklet og ført væk fra ramperne. Det betyder, at trafikken i perioder stuver op, så bilisterne kommer til at holde i nødsporene på motorvejen, og det skaber farlige situationer. Derfor etablerer vi nu lysreguleringer på ramperne, som skal afhjælpe problemerne,« forklarer John Kjærsgaard, senior projektleder i Vejdirektoratet.

Lyskrydsene bliver etableret fra midt juni og hen over sommer, hvorefter de er klar til at sætte i drift.

Det glæder Peter Sørensen(S), borgmester i Horsens Kommune, sig til:

»Lysreguleringerne ved ramperne er helt i tråd med, hvordan vi arbejder med optimering af vores infrastruktur i Horsens Kommune. Vi er rigtig godt i gang med at gennemføre Trafikplan 2030, som skal sikre bedre forhold for trafikanterne, og vi har taget hul på arbejdet med vores næste store trafikplan, der skal bygge oven på 2030-planen,« siger Peter Sørensen.

Ved Horsens S-rampen bliver der etableret lysreguleringer ved begge rampekryds, så trafikken bliver styret for bilister, der kommer både fra nord og syd. Ved Horsens N bliver der etableret lysregulering i det vestlige kryds.

En midlertidig løsning

Ved begge ramper er der tale om midlertidige løsninger, der skal skabe en bedre og mere sikker trafikafvikling, samtidig med at fremkommeligheden forbedres på strækningen og i krydsene.

»Med de midlertidige lysreguleringer vil vi kunne styre trafikken bedre og på en mere intelligent måde frem til, at vi laver nye og permanente løsninger ved motorvejsramperne i forbindelse med udvidelsen af E45 mellem Vejle og Skanderborg S,« fortæller John Kjærsgaard.

Vejdirektoratet forventer, at selve udvidelsen af E45 fra fire til seks spor går i gang medio 2023 og vil vare til udgangen af 2026.

Borgmester Peter Sørensen ser frem til, at der nu er en løsning på vej ved de to motorvejsramper.

»Vi glæder os rigtig meget til, at arbejdet med at udvide E45 er i mål, for det er tiltrængt for erhvervslivet og de mange pendlere i vores område. Indtil da er det rigtig godt, at der bliver lavet en midlertidig løsning, der skal sikre bedre og mere sikre trafikforhold ved de to ramper,« siger Peter Sørensen.

Hvis man er interesseret i at vide mere om udvidelsen af E45 på strækningen mellem Vejle og Skanderborg, afholder Vejdirektoratet informationsmøde onsdag den 15. juni fra kl. 19 til 21 i Forum Horsens.

Derudover er der arrangeret nabomøder den 21. juni fra kl. 14 til 19 i Hedensted Centeret og den 22. juni fra kl. 14 til 19 i Egebjerg-Hansted Forsamlingshus.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.