Dagens Briefing: Kørelærerne slås om få køreprøver og snart er det slut med pesticider

Kørelærerne slås om få køreprøver - det frustrerer Elsebeth Munch | En andens branches rekordsalg gav Hans Kristiansen et af de travleste år nogensinde | Slut med pesticider

Artiklens øverste billede
JP Horsens redaktør Tobias Hansen Bødker. Foto: Brian Karmark
Hvis du vil vide mere om Horsens

Det er nu igen muligt at komme til køreprøve flere steder i Jylland, men i Horsens er der fortsat lange ventetider, og det frustrerer Elsebeth Munch, der har været kørelærer i 36 år. Samtidig har et coronaår med rekordmange hushandler skabt travlhed for Hans Kristiansen. Faktisk har han haft så travlt, at han næsten måtte springe ferien over. Og så skal det være slut med gift og pesticider på kommunens landbrugsjord, lyder det fra borgmester Peter Sørensen (S). Det kan give et hug i kommunens indtjening.

Dagens nyhedsbrev er på 509 ord - ca. 2 minutters læsning

Dagens udvalgte: Kørelærerne slås stadig om få køreprøver: »De lover bedring, men det går alt for langsomt«

Der er fortsat udfordringer med at booke køreprøver i Horsens. Færdselsstyrelsen arbejder på at komme punklen efter corona-nedlukningerne og afledte udfordringer heraf til livs. Arkivfoto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Elsebeth Munch har haft egen køreskole i 36 år. I 36 år har hun på Midtbyens Køreskole forklaret sine elever om højrevigepligt, at man altid skal være opmærksom på ”vejens forløb”, taget nervøse elever med på motorvejen for første gang – og sendt elever til køreprøve.

Det seneste lange stykke tid har den sidste del dog været med en vis frustration. For ventetiderne er lange.

Den 1. oktober 2021 overtog Færdselsstyrelsen ansvaret for at afvikle køreprøver landet over, og her overtog Færdselsstyrelsen også en større pukkel af elever, der ventede på at komme til køreprøve.

Og der er stadig udfordringer i Horsens, lyder det fra kørelærer Elsebeth Munch.

»De lover bedring, men der sker for lidt,« siger hun og tilføjer:

»Der er nu ledige tider igen i Silkeborg og i Odder, men samtidig får vi at vide af Færdselsstyrelsen, at vi helst ikke må booke køreprøver andre steder, for så kan de ikke få et reelt billede af, hvor problemerne er.«

Hun har flere gange forsøgt at kontakte Færdselsstyrelsen for at gøre opmærksomme på problemerne i Horsens. Men hun oplever, at det er svært at få svar og at problemerne ikke bliver løst.

Hos Færdselsstyrelsen er den centraliserede opgave med at fordele prøvetiderne stadig ny, og styrelsen anerkender over for JP Horsens, at udfordringerne endnu ikke er fuldstændig løst.

Kort overblik: Forbud mod pesticider, smittetrykket stiger

Det skal du også vide: En anden branches rekordsalg gav Hans Kristiansen et af de travleste år nogensinde: »Fem ugers ferie blev til næsten ingenting«

2021 har været travl for Hans Kristiansen, der driver virksomheden Factum2 i Allégade, og det skyldes et stigende antal hushandler i byen. Fotocollage: Factum2 / Mette Kjær

»Det har været et lidt ekstraordinært år for mig, fordi der er foretaget så mange hushandler,« siger Hans Kristiansen.

Han driver arkitekt- og ingeniørvirksomheden Factum2 i Allégade, der bl.a. har speciale inden for tilstandsrapporter, energimærkning og byggeteknisk gennemgang.

»Fem ugers ferie blev til næsten ingenting. Nu kunne man alligevel ikke rigtigt komme på ferie på grund af corona, så det gjorde ikke noget,« siger Hans Kristiansen.

Han har været energikonsulent og beskikket bygningssagkyndig siden 1997, og forretningen i Allégade har han drevet siden 2005. Med tanke på de 25 år i branchen er der altså ingen tvivl om, at det seneste år har været særlig travlt.

Det skyldes især, at Hans Kristiansens primære opgaver er at lave tilstandsrapporter og energimærkning, når en bolig skal skifte ejer.

Hans omsætning på udarbejdelse af tilstandsrapporter og energimærker har været 20 pct. højere i den seneste regnskabsperiode end året før, viser et nyt regnskab, der er tydeligt påvirket af et rekordår på boligmarkedet.

Men det bliver svært at holde fast i væksten, siger han.

Hvis du vil vide mere om Horsens

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.