• For abonnenter

Michael Kvium malede dronningen under meget primitive forhold: »Min skræk var altid, at der ville komme en eller anden tosse forbi«

Det er en intim oplevelse at skulle portrættere et andet menneske. Og det hjælper da slet ikke, hvis det er dronningen, man skal male. Her fortæller kunstner Michael Kvium om, hvordan hans portræt af regenten, der fredag kan fejre 50-års jubilæum, blev til.

Artiklens øverste billede
Det er nok de færrste, der vil kalde Michael Kvium for portrætmaler. Ikke mindst ham selv. I 2010 havde han dog æren at male et portræt af dronning Margrethe. Her fortæller han om, hvordan portrættet blev til. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Hvis du vil vide mere om Horsens

Michael Kvium var sikker på, at dronning Margrethe ville melde afbud den efterårsdag i september 2009.

Kunstneren fra Horsens havde lige set dronningen i nyhederne, hvor de sagde, at hun skulle spise frokost med daværende førstedame Michelle Obama.

»Vi havde en aftale sidst på eftermiddagen. Jeg sagde til min kone, at jeg troede, hun ville melde afbud i sidste øjeblik. Men det gjorde hun ikke. Hun kom på slaget. Hun er meget, meget punktligt. Hvis vi havde en aftale, så overholdt hun den,« husker Michael Kvium.

Spar 50%

JP Horsens
Fuld adgang til
JP Horsens
3 måneder for 73,50 kr.
Hvad er JP Horsens?
JP Horsens JP.dk
Fuld adgang til
JP Horsens og JP.dk
3 måneder for 299 kr.
Allerede abonnent? Log ind her

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen