AC Horsens-offensivspiller vender hjem til Island

Agust Hlynsson skifter til islandske Valur på en lejekontrakt, der varer til årets udgang.

Artiklens øverste billede
Det har været småt med spilletid for Agust Hlynsson i AC Horsens i denne sæson. Arkivfoto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Hvis du vil vide mere om Horsens

Det har været småt med spilletid for AC Horsens’ islandske offensivspiller Agust Hlynsson i denne sæson. Derfor drager han nu hjem til island for en stund i jagten på mere spilletid.

Det bliver i klubben Valur, der i den seneste sæson sluttede som nummer fem i den bedste islandske række, at Agust Hlynsson skal forsøge at tilkæmpe sig flere spilleminutter, end han har fået i den seneste halvsæson, hvor det kun er blevet til 108 spilleminutter fordelt over fem kampe i 1. division.

Mere spilletid har han fået på det islandske U21-landshold, hvor han også kom på måltavlen mod Liechtenstein i november. Og udlejningen er bl.a. et forsøg på at holde fast i sin plads på landsholdet.

»Agust har en fantastisk indstilling og arbejder benhårdt for at blive endnu bedre, og han har fortjent mere spilletid, end vi kan tilbyde ham, men vi har en høj konkurrencesituation, og de spillere han konkurrerer med, har gjort det rigtig godt. Han har også brug for spilletid i forhold til at bevare sin plads på U21-landsholdet, og det kan han få i en af de store klubber i Island, så det er en god løsning for alle parter,« siger AC Horsens-træner Jens Berthel Askou i en pressemeddelelse.

Troen på den 21-årige islænding er fortsat intakt i AC Horsens, og derfor er det planen, at han vender tilbage til Langmarksvej om et års tid med mere hår på brystet.

»Vi glæder os til at få ham tilbage i en endnu bedre udgave,« siger Jens Berthel Askou.

Agust Hlynsson kom til AC Horsens i oktober 2020 fra en anden islandsk klub Vikingur. I den sidste del af foråret 2021 var han udlejet til FH Hafnarfjordur, hvor han fik godt med spilletid og også kom på måltavlen flere gange. Frem til den 31. december 2022 er han nu tilbage i Island.

Han har i øjeblikket kontrakt med AC Horsens indtil den 30. juni 2024.

Hvis du vil vide mere om Horsens

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen