Kan påvirke børnehaver og skoler: Horsens Kommune krydser smittegrænse

Horsens Kommune er på vej med tiltag på alle kommunens skoler, vuggestuer og børnehaver efter stigende smittetal.

Artiklens øverste billede
Horsens by. Horsens. Dronefoto. Luftfoto. Foto: Mette Kjær

Hvis du vil vide mere om Horsens

Efter en periode med stigende smittetal krydser Horsens Kommune nu grænsen for den såkaldte tiltagsmodel, der betyder, at myndighederne anbefaler en række forskellige tiltag.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse få timer før, at statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag aften holder pressemøde i kølvandet på dagens rekordhøje smittetal på landsplan.

I Horsens Kommune er der i øjeblikket et incidenstal på 402, som dermed er lige over grænsen på 400 smittede eller flere pr. 100.000 indbyggere.

I den indeværende uge er 193 personer i Horsens Kommune blevet testet positive for covid-19, og 69 borgere er testet positive inden for de seneste 24 timer.

Ifølge borgmester Peter Sørensen (S) er kommunen i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed i forhold til at vurdere, om »der er behov for iværksættelse af yderligere foranstaltninger for at dæmpe smittespredningen.«

Det er endnu uvist præcis, hvad det høje smitteniveau kommer til at betyde for borgerne i Horsens. Men med det høje smitteniveau kommer der en lang række anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen.

»Det kan eksempelvis være, at klasser skal deles fra hinanden, og man i igangsætter nogle strategier i eksempelvis SFO, hvor børn og voksne skal færdes i mindre grupper. Det skal så ske i samtlige daginstitutioner og skoler i kommunen,« forklarede Jes Svenninggaard tirsdag til JP Horsens.

Han understregede samtidig, at Horsens Kommune »altid følger opfordringerne«.

Ifølge pressemeddelelsen betyder stigningen i incidenstallet, at »en række anbefalede tiltag på børne-, skole- og fritidsområdet nu iværksættes på alle kommunens skoler, vuggestuer og børnehaver.«

»Har man børn i skoler eller børnehaver, får man direkte besked fra sin institution,« skriver Horsens Kommune.

En del af anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen handler også om, at der bliver opfordret til at aflyse større sociale arrangementer på tværs af skoleklasser, mens f.eks. klassefester, fødselsdage og fælles morgenmadsarrangementer bør holdes inden for stamklassen.

Desuden anbefaler myndighederne, at børn mellem 9 og 11 år, som ikke har været smittet med coronavirussen inden for de seneste 12 måneder, bliver testet to gange om ugen .Der opfordres også til to ugentlige tests fra 1. klasse og op, hvis man ikke er vaccineret eller tidligere smittet inden for de seneste seks måneder.

Opdateret 16.00.

Rettelse: Det har tidligere fremgået af artiklen, at børn fra 12 år og op bliver opfordret til to ugentlige tests, hvis de ikke er vaccineret eller har været smittet inden for 12 måneder. Det er retteligt børn fra og med 1. klasse, der ikke har været smittet inden for de seneste seks måneder eller ikke er vaccinerede.

Hvis du vil vide mere om Horsens

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen