Sigtede bliver varetægtsfængslet i sag om ildspåsættelse af vaccinationscenter

Retten i Horsens har valgt at forlænge varetægtsfængslingen af de to mænd, der er sigtet for at sætte ild til et vaccinationscenter i Horsens.

Artiklens øverste billede
Retten i Horsens. Arkivfoto. Foto: Thor Hedegaard.

»To mænd er nu bag lukkede døre blevet fængslet til den 16. december, som sigtet for brandstiftelse mod et vaccinationscenter i Horsens,« skriver Sydøstjyllands Politi på Twitter.

Begge sigtede kærede fængslingen til landsretten.

De to mænd er beskyttet af navneforbud og dagens grundlovsforhør i Retten i Horsens foregik for lukkede døre. Det sker efter anklagerens anmodning, da man frygter at der er flere på fri fod.

De to er sigtet for søndag aften 22.19 at have forsøgt at sætte ild til vaccinationscentret i Horsens ved at smadre en rude, for derefter at kaste en benzindunk med fem liter benzin ind og derefter sætte ild til benzinen. Flammerne gik dog i sig selv.

Derfor er de begge sigtet efter straffelovens § 181, stk. 1, jfr. stk. 3 om forsætlig brandstiftelse, hvilket har en strafferamme på op til 10 år. Derudover henvises der til, at straffelovens § 81d muliggør forhøjelse af straffen, når der er tale om coronarelateret kriminalitet.

De to mænd nægter sig skyldige, men erkender at have begået hærværk.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen