Sigtes efter coronaparagraf: Formodede gerningsmænd fremstilles i grundlovsforhør efter forsøg på brandstiftelse ved vaccinationscenter

To formodede gerningsmænd til søndagens hærværk mod vaccinationscenteret i Horsens stilles onsdag formiddag for en dommer.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Thor Hedegaard.

Hvis du vil vide mere om Horsens

To mænd på 27 og 33 år fremstilles kl. 10 onsdag i grundlovsforhør ved Retten i Horsens. De er sigtet for søndag at have forsøgt at sætte ild til vaccinationscenteret i Horsens.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De to mænd blev begge anholdt tirsdag med en halv times mellemrum. Først var det den 27-årige, der kommer fra Horsens-området. Han blev anholdt 16.45. Siden var det den ældste af de to, der kommer fra Brande-området.

»Vi er tilfredse med, at vi hurtigt gennem en målrettet og ret intensiv efterforskning har kunnet identificere og anholde de to mistænkte,« siger politiinspektør Carit Andersen, leder af Efterforskningscentret ved Sydøstjyllands Politi.

Sigtelsen er ifølge politiet rejst efter straffelovens § 181, stk. 1, jfr. stk. 3 om forsætlig brandstiftelse, hvilket har en strafferamme på op til 10 år. Derudover henvises der til, at straffelovens § 81d muliggør forhøjelse af straffen, når der er tale om coronarelateret kriminalitet.

»Det er en meget alvorlig sag at forsøge at lave en brandstiftelse på en bygning, der huser en så vigtig samfundsfunktion som et vaccinationscenter er i den aktuelle situation. Det er denne alvor, der afspejles i sigtelsen, der er rejst mod de to mistænkte,« siger Carit Andersen.

I mandags sagde Sydøstjyllands Politi, at efterforskningen indtil da havde afdækket en knust rude i bygningen på Fuglevangsvej i Horsens, og at der derudover var forsøgt brandstiftelse af bygningen.

Det førte til en aflysning af alle vaccinationstider søndag. Regionshospitalet Horsens, der driver centret, oplyste dog derefter, at man som kompensation for lukningen ville skrue op for antallet af tider til vaccination for børn i ugen og den kommende weekend.

Hvis du vil vide mere om Horsens

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen