Ambulancerne i Horsens skifter hænder

Region Midtjylland overtager ambulancedriften i Horsens. Ambitionen er at styrke kvaliteten af ambulancedriften, lyder det fra regionsrådsformanden.

Artiklens øverste billede
Regionen overtager omkring 200 ambulancereddere- og paramedicinere, efter den har hjemtaget en del af ambulancedriften i bl.a. Horsens. Arkivfoto: Ernst van Norde

Fra den 1. december er det ikke længere Falck-reddere, der kører med udrykning til ulykker eller akutte sygdomstilfælde. I stedet er det ambulancereddere ansat i Region Midtjylland.

Regionen overtager således driften af ambulancerne i Horsens, ligesom den også overtager driften på Djursland og i Randers. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Det er en del af en strategi om at hjemtage en større del af ambulancedriften i regionen, og med de nyeste tilføjelser råder Region Midtjylland nu over alle 10 akutlægebiler og 42 af de 70 ambulancer, der kører i regionen.

»Regionsrådet besluttede for et par år siden, at regionen selv vil stå for driften af alle akutlægebiler og de fleste ambulancer. Det er nu gennemført og er gået helt efter planen. Jeg glæder mig over, at vi dermed bidrager til at sikre konkurrence og kvalitet på et marked, der ellers i mange år har været domineret af få spillere,« siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i pressemeddelelsen.

Skiftet i ambulanceudbyder skal give en bedre service for borgerne og bedre uddannelse til ambulanceredderne, forklarer regionsrådsformanden, og lægefaglig direktør hos præhospitalet, som står for regionens akuthjælp, Henning Voss stemmer i.

»Vi glæder os til at tage godt imod de mere end 200 nye medarbejdere, og håber de vil trives i de nye rammer. Vi tilbyder gode muligheder for efteruddannelse og arbejder målrettet på at ruste ambulanceberedskaberne til at levere den bedst mulige hjælp til borgerne,« siger han.

De øvrige ambulancer i regionen er drevet af Falck - Samsø har dog sit eget redningskorps. Region Midtjylland har arbejdet med hjemtagelse af ambulancedriften siden 2018.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen