Slut med pølser i svøb: Kommunal pølsevogn vil være sundere

Det er slut med ristede løg på toppen af en hotdog i »Rosas pølsevogn«. Nu skal frokosten i stedet være sund.

Artiklens øverste billede
Leder af CAUL og KT, Søren Noes, og leder af Støttet Beskæftigelse Sven Preisel prøvesmager den nye, sundere menu. Pressefoto

Efter 25 år med burgere, pølser og pommes frites har »Rosas pølsevogn«, som drives af personer med funktionsnedsættelser, malet forretningen grøn og skiftet navn til »frokostboden«.

Fremover langes der i stedet sunde salater og sandwiches over disken på Islandsvej.

Frokostboden er en del af Horsens Kommunes beskæftigelsestilbud i regi af Center for Arbejde, Udvikling og Læring, hvor førtidspensionister i støttet beskæftigelse driver boden.

»Vi går meget op i, at borgere i vores tilbud kan spise sundt, og så gik det jo lidt i clinch med, at nogle af de unge fra aktivitetstilbuddet på Islandsvej gik herover og spiste pommes frites i frokostpausen,« siger centerleder i Center for Arbejde, Udvikling og Læring, Søren Noes, i en pressemeddelelse.

Det var coronasituationen, der fordrede til at nytænke Rosas Pølsevogn-konceptet og sammentænke maden i boden med den mad, som serveres i køkkenerne i centrets øvrige tilbud, hvor sundhedsparameteret er et centralt element. I det nye koncept er der også øget fokus på at bruge flest mulige økologiske og lokale råvarer.

Kunderne i boden er primært pædagoger fra aktivitetstilbuddene på Islandsvej, håndværkere og erhvervsdrivende fra det nærliggende område.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen