Horsens vil give fuld løn under uddannelse til 15 sosu-assistenter årligt

Horsens Kommune kæmper ligesom mange andre kommuner med at rekruttere og fastholde medarbejdere i hjemmeplejen. Nu vil man forsøge at lokke med løn under uddannelse.

Artiklens øverste billede
Foto: Helle Arensbak.

Hvis du vil vide mere om Horsens

Horsens Kommune vil lokke unge til arbejde i ældreplejen med en pose penge, skriver Horsens Folkeblad.

»Vi regner med, at to personer kan starte på deres uddannelse med løn allerede i år, og i det nye år vil det gælde 13 personer. Herefter vil 15 årligt kunne tage deres uddannelse samtidig med, at de får løn,« siger Ellen T. Schmidt (S), som er formand for udvalget for velfærd og sundhed i Horsens Kommune til JP Horsens.

For at det skal kunne lade sig gøre, skal kommunen ansætte vikarer i hjemmeplejen. Det hele finansieres gennem en pulje fra Socialministeriet. Pengene løber indtil 2024.

»Vi kæmper ligesom mange andre med at fastholde og rekruttere til ældreområdet, og det bliver kun sværere de næste par år, når nogle af de store generationer går på pension. Så tror jeg, at det er godt med en gulerod, der kan lokke de yngre ind i faget,« siger Ellen T. Schmidt (S).

»Og håbet er, at de vikarer, vi ansætter, også vil fortsætte og gøre brug af tilbuddet,« siger Ellen T. Schmidt (S).

Det er blot det nyeste tiltag Horsens Kommune har taget for at rekruttere og fastholde personale til ældreområdet. Horsens Kommune har gennem længere tid brugt penge på kampagner, der skal tiltrække unge, og for to år siden satte man gang i spireforsøget, hvor unge, der arbejder i ældreplejen, tager ud på kommunens folkeskoler og fortæller om deres hverdag i ældreplejen.

»Vi får løst problemet, det er jeg sikker på,« siger Ellen T. Schmidt (S).

Ifølge tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering manglede der i juni 2021 8.500 social- og sundhedsmedarbejdere med de rette kvalifikationer på landsplan.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen