Efter fem år i Rusland er Jan Leslie tilbage i Danmark: Cheftræneren dropper målsætning om slutspil

Den nye cheftræner for HH Elite, Jan Leslie, vil ændre spillernes mentalitet. »Vi er nødt til at få det her hold til at præstere,« siger han.

Artiklens øverste billede
»Der har simpelthen været så mange ting, der skulle samles op på,« siger Jan Leslie, der har vundet otte titler igennem sin karriere. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Hvis du vil vide mere om Horsens

Der er sket lidt af hvert for Jan Leslie de seneste måneder.

For et halvt år siden røg den danske håndboldtræner på porten i den russiske klub CSKA Moskva, og pludselig stod han uden et job efter fem år i Rusland.

I ugerne efter fulgte et opgør, hvor Jan Leslie først stævnede Moskva-holdet for en, ifølge ham, »ulovlig og iscenesat fyring,« og siden indgik han et forlig med sin tidligere klub. Det skete i slutningen af maj - kort før sagen skulle have været for retten.

Fredag i sidste uge vendte Jan Leslie så hjem til dansk håndbold, da han blev udpeget som den nye cheftræner for HH Elite. Og de første dage har været lettere hektiske.

»Der har simpelthen været så mange ting, der skulle samles op på,« siger Jan Leslie, der har vundet otte titler, heriblandt den prestigefyldte EHF Cup, siden han blev håndboldtræner i 1998.

Onsdag aften stemplede han for første gang ind i den danske kvindehåndboldliga med Horsens-klubben som sin arbejdsgiver, da HH Elite skulle op imod Nykøbing Håndbold på udebane.

Debuten mod det hidtil ubesejrede hold endte med en sejr til HH Elite på 26-19. Det er klubbens første sejr i denne sæson efter tre nederlag på stribe med den nu tidligere træner Lars Frederiksen i spidsen.

Der er mange ting, vi skal have ændret, i stedet for at man laver en målsætning, og så taber man de første kampe

Jan Leslie, cheftræner, HH Elite

Vil skrabe point sammen

HH Elite har haft en målsætning for sæsonen om at ende i slutspillet og dermed slutte blandt de otte bedste hold i ligaen. Men den målsætning har Jan Leslie droppet.

»Den officielle målsætning er at ende i slutspillet (top otte, red.), men jeg har sagt til ejerkredsen og spillerne, at med den start, som vi har fået, er det ikke noget, vi skal kigge på lige nu. Det er skudt til hjørne,« siger Jan Leslie, der tilføjer, at klubben »ikke er der, hvor top otte er en selvfølge.«

I stedet fokuserer han på at få ændret spillernes mentalitet.

»Vi er nødt til at få det her hold til at præstere. Deres indgangsvinkel til kampene, deres mentalitet som hold og spillere. Der er mange ting, vi skal have ændret, i stedet for at man laver en målsætning, og så taber man de første kampe, hvor man skulle have haft nok fire point,« siger han.

HH Elite har efter onsdagens sejr to point efter fire kampe. Dermed befinder klubben sig i øjeblikket som nummer 11 blandt ligaens 14 hold.

Den 50-årige træner, der til dagligt bor i Esbjerg med sin hustru og deres tre børn, har i stedet for top otte-målsætningen sat sig selv det mere generelle mål, at klubben nu skal »skrabe så mange point sammen som muligt.«

»Så må vi til november eller februar eller hvornår det bliver kigge på, hvordan det ser ud,« siger han.

Vil ændre mentalitet

Returen til Danmark, hvor Jan Leslie tidligere har stået i spidsen for flere kvinde- og herrehåndboldhold, kommer efter en periode, hvor han i lang tid har været væk fra familien.

I august fik han et jobtilbud, han i første omgang sagde ja til, men som han siden sprang fra. Da HH Elite lagde et tilbud på bordet gik det hurtigt, forklarer han.

»Det gik bare stærkt. Jeg havde en god snak med ejerne om, hvordan situationen ser ud lige nu, og hvor de gerne vil hen. Det, synes jeg, lød meget spændende,« siger han.

Den første periode i klubben er siden gået med at holde en del spillermøde, og han vil fortsætte med fokusere på mentaliteten i klubben.

»Du kan lave alle de flotte målsætninger, du vil, men hvis du ikke præsterer som hold, eller som spiller kæmper røven ud af bukserne og viser publikum, at det kan godt være, vi spiller dårligt, men vi kæmper- så mener jeg, at der er nogle dyder, der skal være på plads, inden man tænker på, hvor langt vi skal op i tabellen,« siger han.

Hvis du vil vide mere om Horsens

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen