Snart må du gå i biografen, til koncert og til sportsarrangementer

Her får du overblikket over de vigtigste informationer fra onsdagens pressemøde om yderligere genåbning.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Finn Frandsen

På pressemødet onsdag aften kom det frem, at flere restriktioner, der bl.a. gælder kulturlivet, bliver fjernet fra og med på søndag.

Bl.a. kan biografer, koncertsteder, teatre, kulturhuse og konferencesteder åbne. Det gælder også indendørs idrætsarrangementer, der kræver, at man har billetter.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) fortalte desuden, at regeringen efter dialog med kulturbranchen har indstillet til Folketinget, at forsamlingsloftet ved ovenstående bliver på 500, hvilket er vedtaget. Epidemikommissionens anbefaling lød ellers først på 350.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) bekræftede også, at at coronapassets gyldighed forkortes til fem måneder. Folketingets partier i epidemiudvalget bakker op om den forkortelse.

Befolkningens forskellige holdninger til myndighedernes håndtering af coronasituationen blev også fremhævet på pressemødet af direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostøm. Han forberedte dermed også danskerne på, at indblandingen fra sundhedsmyndighederne vil aftage snart og dermed blive mindre regelsættende.

Desuden udrulles fjerde vaccinestik til særligt sårbare personer, herunder immunsvækkede personer med eksempelvis gigt eller kræft. Det sker i slutningen af denne uge eller begyndelsen af næste uge.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen