36 ansatte fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen skal hjælpe med at pode og vaccinere

Fra mandag d. 6. december indgår redningsspecialister fra Beredskabsstyrelsen og soldater fra Forsvaret i vaccination og test af borgere for COVID-19 i Region Midtjylland.

Artiklens øverste billede
Arkivfoto af Coronatest. Foto: Marius Renner // Politiken

Iklædt værnemidler og uniform vil medarbejdere fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen fra mandag d. 6. december være med til at pode og vaccinere borgere flere forskellige steder i Region Midtjylland.

I alt får 36 redningsspecialister og soldater en særlig oplæring i løbet af weekenden, så de fra mandag kan indgå i COVID-indsatsen.

»Podepinde bliver redningsspecialisternes primære værktøj. Det vil først og fremmest være sundhedsfagligt personale, samt personale, der er er i gang med en sundhedsvidenskabelig uddannelse, som sørger før vaccinationer,« siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) ifølge en pressemeddelelse fra Region Midtjylland.

Tidligere på ugen oplyste Region Midtjylland, at man mangler og søger ansatte til at vaccinere borgere. Derudover er der flere steder i landet mangel på PCR-testtider.

»Personalet bliver fordelt, så kompetencerne bliver brugt bedst muligt og på en måde, som også opleves så trygt som muligt for borgerne,« siger Anders Kühnau.

Fra Beredskabsstyrelsen kommer færdiguddannede redningsspecialister til at være med til at pode og vaccinere. Redningsspecialister er uddannet til job i f.eks. ambulancetjenesten og i brandvæsnet.

Fra Forsvaret kommer der soldater fra Ingeniørkasernen i Skive og Flyvestation Karup.

Personalet fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen støtter COVID-indsatsen i resten af december, og arbejder i perioden under regionens sundhedsfaglige ledelse.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen