Danish Crown er klar til at indføre coronapas

Slagerikoncernen Danish Crown vil indføre coronapas, når aftale er stemt igennem i Folketinget.

Artiklens øverste billede
Danish Crown vil se coronapas fra medarbejdere, når ny lov træder i kraft. Foto: Gregers Tycho

Om kort tid skal medarbejdere hos Danish Crown kunne fremvise et gyldigt coronapas for at komme på arbejde.

Det skriver erhvervsmediet Børsen her til morgen.

Udmeldingen kommer efter, at arbejdsmarkedets parter har lavet en aftale om, at arbejdsgivere kan kræve coronapas. Aftalen mangler blot at blive stemt igennem i Folketinget.

»Vi ved endnu ikke, hvordan ordningen kommer til at fungere. Vi kan indtil videre blot sige, at vi indfører coronapas, men detaljerne vil vi gerne vente med at sætte ord på, indtil loven er stemt igennem,« siger pressechef hos Danish Crown Jens Hansen til JP Horsens.

Det kommer ovenpå direktørens udmelding.

»Det gode valg er jo at blive vaccineret og på den måde tage ansvar over for sine kolleger - og selvfølgelig også over for virksomheden. Det er dér, det hele starter: med at man viser hensyn over for kollegerne,« siger Danish Crowns administrerende direktør Jais Valeur til Børsen.

Han mener næppe, at det kommer dertil, at virksomheden skal afskedige medarbejdere, der ikke kan fremvise coronapas.

Stort smitteudbrud

Danish Crown har på landsplan 8.000 medarbejdere, hvoraf 1.800 er ansat på slagteriet i Horsens. I Vejle er der en kødkonservesfabrik, mens hovedkontoret ligger i Randers.

Sidste år måtte Danish Crown lukke deres afdeling i Ringsted efter et smitteudbrud.

Derfor indførte Danish Crown sidste efterår en ganske omfattende teststrategi. Det betyder at 10 pct. af medarbejderne på alle produktionsanlæg testes ugentligt for corona.

Ligesom medarbejdere, der kommer hjem fra ferie eller har været uden for Danmarks grænser pålægges test. Medarbejdere skal derfor hver mandag oplyse til Danosh Crown, om de har været udenfor Danmark.

Rema1000 og Mærsk har allerede indført coronatest for deres ansatte, og når aftalen om coronapas er stemt igennem i Folketinget, forventer forruden Danish Crown medicinalvirksomheden Ambu og fødevarervirksomheden Dagrofa at indføre coronapas, skriver Børsen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen