Det hjemlige marked kom sig lidt

Det hjemlige aktiemarked indhentede tirsdag lidt af det tabte fra nedturen dagen forinden, men større korrektioner kom ikke på tale, og blandt de større selskaber stod mange fortsat til kursfald.

Bekymringerne over den væbnede konflikt i Mellemøsten var stadig synlig i markedet og afholdt adskillige fra at tage nye initiativer. Investorerne fulgte dog kun den spændte situation med det ene øje, for det andet hvilede på regnskabsmeddelelserne fra flere af de store amerikanske virksomheder.

Carlsberg var genstand for en vis opmærksomhed under tirsdagens handel, da investorerne erfarede, at det amerikanske finanshus Morgan Stanley havde løftet anbefalingen af bryggeri-aktien til neutral.

Af større betydning for kursstigningen på Carlsberg-aktien var nok opjusteringen fra den hollandske konkurrent Heineken, der skruede op for prognosen - blandt andet i lyset af en pæn udvikling på ølmarkederne i Central- og Østeuropa.

Hvis den positive stemning hos Heineken i Holland skyldes, at bryggeriet har snuppet markedsandele fra Carlsberg, er det ikke godt for den danske øl-aktie. Men investorerne valgte at tro på muligheden for ekspansive ølmarkeder rundt om i Verden, der kunne gøre det muligt for Carlsberg at øge sin afsætning, og den formodning gjorde aktien til en af tirsdagens vindere.

Lundbeck lå ligeledes lunt i svinget, efter at investorerne med tilfredshed havde noteret sig signalerne i kvartalsrapporten fra Forest Labs. i USA, der er den danske medicinalkoncerns amerikanske samarbejdspartner. Af kvartalsregnskabet fremgik det nemlig, at Forest Labs havde solgt godt af Lundbecks antidepressive præparat Lexapro.

DLH har styrket sin position på det nordiske marked gennem købet af den svenske pladedistributør Ljungberg, der endvidere er repræsenteret i Norge via et datterselskab.

På de udenlandske børser var udviklingen tirsdag præget af en svag negativ undertone, som afspejlede investorernes bekymringer over situationen i Mellemøsten og de deraf afledte stigninger i oliepriserne.

Investorerne havde tirsdag sværere ved at se muligheden for en hurtig afslutning på den væbnede konflikt mellem Israel og Libanon, hvilket var med til at sende oliepriserne opad. Og det samme var en rapport om tiltagende vækst i Kina - noget der ofte er synonym med øget efterspørgsel efter olie.

Ikke uventet var der bud efter Heineken efter offentliggørelsen af de opjusterede forventninger, og aktien blev da også en klar vinder i Amsterdam, hvor den rundede dagen af med et plus på 3,9 pct.

Coca Cola har haft succes med afsætningen i Rusland, Kina og Tyrkiet, hvilket resulterede i en regnskabsmeddelelse for 2. kvartal, der var bedre end ventet, og ved 19-tiden var aktien steget 1,4 pct. i New York.

United Technologies overgik lige analytikernes estimater med sine kvartalstal, og det belønnede investorerne med at handle aktien 1,1 pct. op først på aftenen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.