C20 rundede ugen af i uændret niveau

Der var ikke de store nyheder at arbejde med for investorerne i fredagens danske aktiemarked. C20-indekset lukkede i praktisk talt uændret niveau med et fald på blot 0,01 pct.

Det var specielt aktierne fra A.P. Møller - Mærsk, der tyngede i eliteindekset, da halvdårlige regnskaber og nedjusteringer fra en række af rederiets asiatiske konkurrenter tikkede ind.

Denne tendens var medvirkende til, at investorerne sendte APM ud i fredagens klart største fald i det ledende indeks med et minus på 2,50 pct.

I den anden ende var det igen Novo Nordisk, der trak lidt op med stigning for fjerde dag i træk, og aktien var igen Fondsbørsens mest omsatte.

Fredag var der flere positive reaktioner på onsdagens strålende halvårsregnskab, da blandt andet verdens største bank, amerikanske Citigroup, hævede kursmålet på Novo-aktien fra 390 til 400.

Den tidligere enzym-division i Novo Nordisk, Novozymes, er regnskabsaktuel tirsdag i næste uge, og forventningerne hertil sendte aktien op med over tre procent.

Vestas udsendte fredag middag fondsbørsmeddelelse om, at koncernen har modtaget en ordre på 30 vindmøller til Canada. Aktierne fra vindkraftvirksomheden steg med knap en halv procent under fredagens handel.

Blandt sidepapirerne satte investorerne fokus RTX Telecom, der udvikler produkter indenfor trådløs kommunikation. Opkøbsspekulationer sendte fredag virksomhedens aktier i vejret med godt syv procent, selv om analytikere affærdigede rygterne om en overtagelse som usandsynlige.

Fodboldklubben Brøndby IF fremlagde fredag middag en halvårsrapport, der viste et stort overskud på 66 mio. før skat som følge af transferindtægter fra spillersalg.

Samtidig var der dog et fald på fem procent i nettoomsætningen grundet nedgang i tilskuertal og merchandisesalg. Efter at have været lidt oppe på plus endte BIF-aktien uændret i kurs 77.

Handelen på de europæiske børser var afventende fra morgenstunden, men da amerikanske beskæftigelsestal viste svaghed hen på eftermiddagen, sendte det omgående investeringslysten i vejret.

Tallene bestyrkede analytikernes tro på en pause i rentestigningerne fra den amerikanske centralbank, og det var godt nyt for aktiemarkederne, der viste bred fremgang fredag.

De store europæiske indeks i Frankfurt og Paris viste stigninger på over en procent, mens det britiske FTSE 100-indeks steg lidt mindre, idet stemningen stadig var præget af torsdagens overraskende rentestigning fra Bank of England.

British Airways var blandt de selskaber, der kom til kort i London med et tab på godt fire procent. Flyselskabet fremlagde et regnskab, der viste fremgang i første halvår, men advarede samtidig om stigende omkostninger i resten af året.

I Tyskland hævede forsikringsgiganten Allianz forventningerne til helårsresultatet med 64 pct., og denne nyhed sendte aktien op med 3,67 pct.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.