Erfarne iværksættere hjælper nye virksomheder

Et korps af erfarne iværksættere hjælper nye entreprenører i gang og giver gode råd om, hvordan man etablerer sin egen virksomhed.

Både nystartede iværksættere og etablerede virksomheder, der gerne vil lære at tænke nyt, kan få hjælp fra Selvstændighedsfondens såkaldte iværksætterambassadører. Ni erfarne iværksættere og syv specialister i iværksætteri har i løbet af de seneste to år holdt foredrag og rådgivet entreprenører med det formål at skabe flere nye virksomheder.

En af ambassadørerne er Réne Lydiksen Gregersen, en garvet iværksætter, der i dag er adm. direktør og partner i Bazig Aps, som udvikler miljøteknologi.

»Regeringen har det mål, at i 2015 skal Danmark være et af de lande, der har flest iværksættere. Det arbejder vi også for,« siger René Lydiksen Gregersen.

Brug for nytænkning

I rollen som ambassadør holder han 30-40 foredrag om året og sidder med i tre iværksættervirksomheders bestyrelser, som han rådgiver om, hvordan de kan forbedre deres drift.

»Foredragene handler ikke kun om, hvordan man starter en ny virksomhed, men også hvordan man inddrager entreprenørskab i etablerede virksomheder, for her er der også brug for at lære at tænke nyt,« siger han.

Derudover rådgiver ambassadørerne også iværksættervirksomheder. Rådgivningen handler særligt om, hvordan de kommer igennem de første tre år, som er langt de sværeste.

Kreative penge

Réne Lydiksen Gregersen mener her, at han især kan bidrage med to ting.

»Erfaring og netværk. Hvis en virksomhed har et særligt problem, så vil der være en eller flere, der tidligere har været i samme situation. Og enten har jeg prøvet det selv, eller også kender jeg nogen, der kan løse problemet, for eksempel en kunde, en investor eller en jurist,« siger han.

For ambassadørerne er arbejdet ulønnet.

»Det giver mening, fordi det er i en god sags tjeneste. Det er glæden ved at andre lykkedes, som gør, at jeg er blevet ambassadør,« siger Rene Gregersen og tilføjer:

»Og så har jeg en forkærlighed for menneskets kreative udfoldelse, ikke kunst og sådan noget, men kreativitet, som der er penge og markedsandele i,« siger han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.