Iværksættermiljø topper

Det danske iværksættermiljø nærmer sig den internationale elite. Det får udenlandske investorer til at jagte danske vækstvirksomheder.

Langt hurtigere end forventet er det danske iværksættermiljø på vej til at blive en del af den internationale elite. Det påpeger Væksfonden efter det seneste års udvikling på området.

Sverige og Storbritannien er blandt de hårdeste konkurrenter, men med 25.000 nystartede danske virksomheder på et år samt endnu flere potentielle iværksættere er Danmark tæt på regeringens målsætning om at komme med i den europæiske elite for iværksættersamfund inden 2010.

»De nystartede virksomheder tager i stigende grad udgangspunkt i bæredygtige ideer, og virksomhederne har i dag lettere ved at skaffe den nødvendige finansiering i forhold til for få år siden,« siger Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden, som med et kapitalgrundlag på 2,1 mia. kr. er en af landets største venture-investorer.

Positivt image

Med de mange nystartede virksomheder har Danmark fået skabt et positivt image i forhold til omverdenen. Virksomhederne er blevet modne, og det gør dem interessante for internationale venturefonde:

»Det betyder, at de udenlandske investorer kommer massivt til Danmark i øjeblikket. Især er der megen amerikansk kapital på vej. Investorerne ringer direkte til os for at få anvist mulige investeringer,« siger Christian Motzfeldt.

Baggrunden for den danske udvikling i iværksætterkulturen skyldes ifølge Vækstfonden også, at muligheden for at få finansieret virksomhedens udvikling og innovation udvikler sig bedre i Danmark end i andre lande.

Få søger kapital

»Iværksætteraktiviteten i Danmark har aldrig været større og på trods af det, så er der ikke flere, som ringer til os for at få kapital til deres virksomhed. Det tyder for os på, at iværksætterne henter deres finansiering hos pengeinstitutterne, som dermed har tiltro til deres forretningsplan eller hos de private investorer. Vi ser samtidig en betydelig stigning i antallet af velhavende danskere med formuer på fem, 10 eller 20 mio. kr. og som har lyst til at investere i nye virksomheder,« siger Christian Motzfeldt.

Vækstfonden håber, at det økonomiske opsving fortsætter mindst et år eller to mere. Dermed kan de nye virksomheder få bidt sig fast på deres respektive markeder, den høje investeringslyst vil fortsætte og endelig vil et fortsat opsving være afgørende for, at mange af de virksomheder, der først nu er ved at være børsmodne, kan nå at rejse kapital ved en børsintroduktion.

maria.dalhoff@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.