....og for nyhedslæk

Forsikringskoncernen Codan har fået en påtale fra Københavns Fondsbørs for at have kontaktet og oplyst pressen om, at en vigtig fondsbørsmeddelelse var på vej, flere timer før den blev offentliggjort.

I anonymiseret form oplyser fondsbørsen, at den har givet »et selskab« en påtale i en sag, hvor forløbet til forveksling ligner forløbet forud for Codans meget kurspåvirkende nyhed 19. juni.

»Der er ikke så meget andet at sige, end at det er os. Vi tager naturligvis fondsbørsens bemærkninger til efterretning,« siger kommunikationsdirektør hos Codan Jeanette Løgstrup.

Ikke yderligere konsekvens

Hun oplyser, at sagen ikke får yderligere konsekvenser for selskabets pressechef, Carsten Sivertsen, der stadig har Codan-ledelsens fulde opbakning.

Af meddelelsen fra Codan i juni fremgik det, at Codan betaler en mia. kr. tilbage til aktionærerne, at koncernens adm. direktør, Jens Erik Christensen, fratræder, at der skal spares 275 mio. kr. på omkostningerne, samt at der er købt for 575 mio. kr. aktier i to baltiske forsikringsselskaber.

I omtalen af påtalen skriver fondsbørsen bl.a.: »Det fremgik af selskabets redegørelse til Københavns Fondsbørs, at selskabets pressechef havde kontaktet flere medier. I forbindelse med disse samtaler blev det bl.a. oplyst, at der ville komme en pressemeddelelse, at det aldrig kunne udelukkes, at der også ville komme en fondsbørsmeddelelse. Fondsbørsen må gå ud fra, at selskabets pressechef må have haft kendskab til, at den forestående meddelelse måtte have karakter af en egentlig fondsbørsmeddelelse.« RB-Børsen

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.