Falsled skiller sig ud
Eliterestauranter har det svært. RESTAURANTER Dagbladet Børsen kan efter en gennemgang af 14 gourmetrestauranter konstatere, at kun to restauranter i 2005 formåede at levere et resultat på over en mio. kr.
Hos en af de to skyldes det udelukkende, at de tidligere ejere afhændede restauranten for 1,3 mio. kr. i april - ellers havde overskuddet lydt på godt 350.000 kr. Falsled Kro ved Faaborg skiller sig ud med et resultat før skat på 2,2 mio. kr. Fire af restauranternes regnskaber viser ligefrem minus. Sønderjyske Fakkelgaarden, der er kombineret luksushotel og -restaurant, ligger i bund med et minus på 1,4 mio. kr., mens også eksklusive restauranter i hovedstadsområdet som Søllerød Kro, Restaurationen og Kommandanten ikke magter at skabe overskud. Særligt slemt ser det ud for Restaurationen, der i 2004 fik et flot overskud på 2,4 mio. kr. før skat. I 2005 blev hele overskuddet hældt ud i køkkenvasken. Restaurationen gav et underskud på knap 100.000 kr, skriver Børsen.