Kæmpe mundfuld for sulten gigant

Wolseley har store forventninger til det nordiske marked.

London

DT Group er den hidtil største mundfuld for den kæmpemæssige Wolseley-koncern, der i de seneste år har spist stribevis af firmaer på tværs af Nordamerika og Europa.

Adm. direktør Charles Banks havde i går travlt med at forklare analytikere og journalister, hvorfor prisen på næsten 15 mia. ikke er en krone for meget.

»Der er ikke tale om et røverkøb. Det er ikke billigt, men vi føler ikke, at vi overbetaler,« sagde han til Morgenavisen Jyllands-Posten, idet han pegede på det store potentiale i DT Group.

Opkøbet er den britiske vvs-gigants første forventningsfulde skridt ind i Norden, og Banks lægger ikke skjul på, at han forventer at se vækst - meget vækst.

Wolseley betragter den danske byggematerialekoncern som en adgangsbillet til et 30 mia. euro stort nordisk marked for byggematerialer, der vokser hastigere end noget andet i Europa. Briterne har haft kig på Norden i de sidste tre-fire år, men det er først nu, den rette mulighed er dukket op.

Wolseley forestiller sig at lægge ekstra 2 pct. om året til DT Groups overskud før skat med en vifte af strategier - fra besparelser på it og indkøb til en udvidelse af den danske koncerns varesortiment til at omfatte blandt andet vvs-området, hvor Wolseley er verdensførende.

Der bliver ikke tale om en reduktion i antallet af ansatte i DT Group - snarere tværtimod, forudsiger Wolseleys Europa-direktør Rob Marchbank. Han peger på, at flere ansatte vil komme til i takt med nye overtagelser og butiksåbninger. Wolseley vil have DT Group til at også at kigge på opkøb indenfor vvs-området, siger han.

Verdens førende

Hjemme i Storbritannien er det, til trods for selskabets enorme størrelse, de færreste gør-det-selv enthusiaster, der vil have hørt om Wolseley.

I modsætning til DT koncentrerer Wolseley, der har hovedsæde i nærheden af Reading vest for London, sig nemlig om at sælge direkte til byggebranchen.

Det går godt. Wolseley er verdens førende på sit felt.

Virksomheden er ellers blevet forandret til ukendelighed, siden Frederick York Wolseley i 1887 i Sydney, Australien, blev en af de første til at fremstille en mekanisk fåreklipningsmaskine.

Det var dog først, da Wolseley mange år senere og efter mange sidespring - blandt andet biler - begyndte at koncentrere sig om distributionen af vvs-varer, at virksomheden for alvor tog afsæt.

Ekspansionen har stået på uafbrudt i de sidste 20 år, og som Wolseley illustrerede med mandagens storindkøb i Danmark, så er den ikke slut endnu.

heidi.amsinck@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.