Fryland jagter ny gevinst

Sonnich Fryland har tjent omkring en halv mia. kr. på salget af 30 pct. af aktierne i Ferrosan. Nu skal en stor luns af dem ud at arbejde i hans eget selskab, Contura.

»Om tre-fire år kan du skrive en artikel om, at hr. Fryland var en stor idiot. Eller, at han var forudseende og genial. Det er sådan, det er. Enten bliver det en fantastisk succes, eller også har jeg hældt penge i et hul i jorden.«

Sonnich Fryland accepterer, at han løber en enorm risiko, men selskabet Contura er hans hjertebarn, og derfor vil han skyde et trecifret millionbeløb i foretagendet.

Pengene kommer i al væsentlighed fra den aktiepost på 30 pct. i helsekostkoncernen Ferrosan, som han sidste år solgte til kapitalfonden Altor.

Af regnskaberne for Sonnich Frylands selskaber, Fryco og Idosan, fremgår det, at han har tjent i omegnen af en halv mia. kr. på aktierne. De står nu som en kontant beholdning i et af hans selskaber, Idosan, på 559 mio. kr.

Omvendt har selskabet Contura, som er et datterselskab til Idosan, givet et underskud på fem mio. kr. og har desuden en negativ egenkapital på 56 mio. kr., som skal dækkes omgående.

To specialer

Selskabet har to specialer. Det ene er Aquamid, som er en gelé, man kan sprøjte ind i huden for at glatte rynker ud, give fyldigere læber mm., eller det kan bruges til at fylde uønskede hulrum i kroppen efter operationer eller traumatiske hændelser som eksempelvis hundebid, hvor noget af vævet er væk.

Det andet speciale er Bulkamid, som sprøjtes ind i kroppen for at formindske eller helbrede ufrivillig vandladning eller ufrivillig afføring.

»Det går godt med de kosmetiske produkter, som vi tjener penge på. På kontinensprodukterne har vi underskud, men det kan være, det ændrer sig. Jeg er meget optimistisk, og jeg kommer til at investere et trecifret millionbeløb i det,« siger Sonnich Fryland.

Bulkamid er i handlen i 45 lande i verden, men det helt afgørende marked, det amerikanske, er ikke på plads endnu. Her forhandler Contura i øjeblikket med de amerikanske myndigheder om, hvordan et større forsøg på patienter skal strikkes sammen for at leve op til myndighedernes krav.

»I bedste fald kan vi være på det amerikanske marked om tre-fire år. Inkontinens og ufrivillig afføring er de to hyppigste årsager til, at ældre mennesker må på plejehjem. Og hvis vi kan skubbe det tidspunkt, hvor patienterne skal ud af hjemmet, med ti år, ville det være en fantastisk gevinst både for den pågældende ældre og for samfundet. Det er det, der gør, at jeg tror på det,« siger Sonnich Fryland.

lone.andersen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.