• For abonnenter

Opfedning i Tyskland

Han er en af de unge, fremadstræbende svineproducenter, der kommer til at præge branchen de kommende årtier. På få år har han fra ingenting banket en kæmpe bedrift op med 1800 søer og årlig produktion af 47.000 smågrise.

Der er bare én usædvanlig ting ved bedriften på Salling. En ting, der måske antyder, hvor den største driftsgren i landbruget er på vej hen. Og en ting, der giver stof til eftertanke i de danske slagterier.

For ejeren af bedriften - 29-årige Esper Goul Jensen - beholder kun smågrisene, til de vejer syv kilo. Derefter sender han dem med lastbil til Tyskland, hvor de bliver opfedet hos tyske landmænd.

»Jeg kan sagtens forestille mig, at de fleste danske smågrise om få år bliver sendt ud af landet

Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen