• For abonnenter

Dansk kød undersøges for trikiner

Fødevareregion Herning har ved en rutinemæssig undersøgelse af slagtesvin for trikiner på eksportslagteriet Danish Crown i Struer fundet en prøve, der muligvis kan indeholde trikiner. Prøven nu sendt til DNA-undersøgelse, og resultatet af denne undersøgelse forventes i udgangen af næste uge, oplyser Fødevaredirektoratet.

I Danmark er der ikke påvist trikiner i svin siden 1930, og der er heller ikke sket smitte af mennesker i Danmark siden 1930'erne.

Trikiner er en indvoldsorm, som sætter sig i muskler og indre organer. Trikiner kan smitte mennesker og dyr. Smitten sker, hvis dyret eller mennesket indtager kød med trikiner.

Fødevaredirektoratet mener ikke, at der er sundhedsmæssig risiko ved at spise svinekød. Når trikiner forekommer, er det i enkeltdyr, og trikiner kan ikke smitte mellem levende dyr. /ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen