• For abonnenter

Bankunionen er på plads

EU: Et forlig bringer EU’s bankunion et afgørende skridt nærmere en realisering. Det vides endnu ikke, om Danmark går med i bankunionen.

Artiklens øverste billede
Kriserne på Krim og i Den Centralafrikanske Republik var blandt emnerne på dagsordenen, da EU’s ledere torsdag var samlet til topmøde i Bruxelles. Torsdag blev også dagen, da de sidste brikker til EU’s bankunion faldt på plads. Om Danmark indtræder i unionen, er endnu usikkert, oplyste statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der under en pause i drøftelserne fandt sammen med forbundskansler Angela Merkel og Italiens premierminister, Enrico Letta. Foto: AP

AARHUS/BRUXELLES

EU’s bankunion er nu en realitet, da det torsdag lykkedes EU-landene og Europa-Parlamentet at nå til enighed om Den Fælles Afviklingsfond.

Afviklingsfonden skal træde til, når en bank eller finansinstitution i bankunionen er havnet i en situation, hvor en lukning vurderes at være den bedste løsning. Fonden skal være på 55 mia. euro (411 mia. kr.), og dens formue opbygges gennem bidrag fra bankerne i de lande, der deltager i bankunionen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen