Inflation og stigende forbrugerpriser: Sådan kan du spare - 12 artikler med sparetips og viden

Find guides til, hvordan du kan spare på husholdning, energi og privatøkonomi i en tid, hvor det er blevet dyrere at være dansker. Nye artikler tilføjes løbende.

Artiklens øverste billede
Omlægning af boliglån, farvel til naturgas og konkrete sparetips. Vi guider dig, så du kan agere bedre i en tid, hvor prisstigningerne er de største i mere end 30 år, og hvor inflationen er stigende. Illustrationer: Rina Kjeldgaard

Ruslands invasion af Ukraine og en coronakrise, der har presset forsyningskæderne, har sendt priserne på en lang række ydelser i vejret. Kort sagt: Det er blevet en hel del dyrere at være dansker.

Vi har herunder samlet en række artikler, der bl.a. guider dig gennem højere dagligvarepriser, fordelagtig omlægning af boliglån og udskiftning af naturgasfyret.

Husholdning

Forbrug: I april ramt inflationen det højeste niveau i 35 år. I den anledning guidede to forbrugerøkonomer til, hvordan man sparer mest på bl.a. indkøbsturene i supermarkedet.

Dagligvarer: Pasta og planteolie er nogle af de varer, der er steget allermest. Her er ekspertens bud på, hvilke varer der bliver de næste.

Abonnementer: Danskerne købte i 2021 bl.a. blomster, briller, musik og tv på abonnement for 33 mia. kr. Men hver femte betaler for abonnementer, de ikke får nok ud af, viser en undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Energi

Naturgas: Europas afhængighed af russisk gas har fået prisen på naturgas til at eksplodere. Planlægger du at droppe naturgassen? Her er fire alternativer.

Elbiler: Er du en af de mange danskere, der har byttet diesel- eller benzinslugeren ud med en elbil? Så kan du her finde en guide til, hvordan du finder vej i virvaret af tilbud på el til din bil.

Elbiler: De stigende elpriser ramte i april også ejere af elbiler og plug-in-hybrider, da et af landets største ladeoperatører bekendtgjorde en prisstigning på 43 pct.

Energipriser: Krigen i Ukraine har sendt energiregningerne på himmelflugt. Her er energiregningen mere end fordoblet.

Grøn omstilling: Regeringen vil halvere antallet af danske hustande, der opvarmer deres hjem med naturgas i 2030. Kort sagt skal Danmark have flere vindmøller og mere fjernvarme - det vil betyder det for dig.

Privatøkonomi

Prisstigninger: De stigende priser rammer den danske befolkning skævt. Hvor forskelligt priserne rammer, kan du læse om her.

Bolig: Prisstigningerne på varer som rugbrød, iPads og cowboybukser tager ikke blot et større indhug i pungen, de gør også dit boliglån dyrere – det advarede økonomer om allerede tilbage i december.

Bolig: Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for et eller andet. Krisen har nemlig ført til stigende renter, og det har givet mange boligejere en gylden mulighed.

Pension: Mange danskere ser i disse dage deres økonomi efter i sømmene for, om der skulle være steder at spare. Og det kan der godt være på pensionen. Mange betaler nemlig unødigt høje skatter af deres pension.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.