• For abonnenter

I et nedlagt autoværksted i Nordvest dyrker man fremtidens bok-choy og broccoli i etager

Ildsjæle og gartnerier er begyndt at eksperimentere med vertikalt landbrug, hvor salat og krydderurter vokser i flere etager oplyst af LED-lamper. Resultatet er friske produkter, men produktionsformen har også sine begrænsninger, mener fagfolk.

Artiklens øverste billede
Ifølge Jens Juul Krogshede gør multilagssystemet det muligt at dyrke grøntsager uden jord og helt uafhængigt af sæsonerne. Foto: Ivan Boll

For en håndfuld år siden fik Jens Juul Krogshede smag for at dyrke grøntsager i sin lejlighed på Nørrebro i København. Men det var besværligt at slæbe jord op på fjerde sal, og planterne skulle jo også vandes, når han ikke var hjemme. Så hørte han om hydroponik –en form for dyrkning, hvor man ikke bruger jord – og han læste om, hvordan

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.