Ta´en buket blomster

Artiklens øverste billede
Ta’ endelig en buket med hjem, står der på de skilte, som netop er blevet sat op ved de blomsterstriber, som lokale landmænd på Djursland fik lavet tilbage i maj. Foto: Djursland Landboforening

”Ta’ endelig en buket med hjem – hilsen din lokale landmand” står der på de mange skilte, som netop er sat op fordelt på hele Djursland.

I alt har 26 lokale landmænd fået sået hele syv km blomsterstriber, som ikke kun giver smukke farver i landskabet, men også er til glæde for både insekter, dyr og ikke mindst lokalsamfundet.

De seneste år har naturfremmende tiltag i markfladen, som eksempelvis blomsterstriber, vundet frem i popularitet hos landmændene. De har alle købt frøblandinger hos Djursland Landboforening, der består helt eller delvist af blomster og fungerer som en slags ”tankstation”, hvor humlebier, sommerfugle og andre bestøvende insekter kan hente pollen og nektar i sommerperioden.

Og nu kan forbipasserende så også plukke en buket med hjem til stuebordet. Det er Kjeld Andreasen, planteavlsassistent i Djursland Landboforening, der tilbage i maj stod for etableringen af de blomsterstriber, som vi nu ser resultatet af.

ufno

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen