Kalø er nyt stoppested for nationalparkbussen

Artiklens øverste billede
Mols Bjerge er store kuperede randmoræner, der er omkranset af Kalø Vig, Ebeltoft Vig og Begtrup Vig. Nord for Mols Bjerge ligger smeltevandssletten ved Tirstrup. Foto: Thomas Retsloff/Naturstyrelsen

Nu kan passagerer ud over i Ebeltoft også stige på Nationalparkbussen ved Kalø Slotsruin for at køre med på opdagelse i nationalparken.

En tur gennem Nationalpark Mols Bjerge er en rejse gennem Danmarks allermest unikke istidslandskab. En tur med bus kan denne sommer tages fra 30. juni til 13. august med afgang tirsdag og torsdag fra Ebeltoft, og som noget helt nyt også fra Kalø Slotsruin om onsdagen.

På grund af covid-19 har nationalparken i år besluttet kun at køre med en halv fyldt bus, så der er ikke lige så mange billetter som i tidligere år.

Chauffør på turene er John Simoni, der er biolog og kender nationalparken ud og ind. Han har i årevis formidlet området til både børn og voksne. På turen får man fakta om landskabet, kulturhistorien og den natur, som er grundlaget for nationalparken på en interessant, medrivende og underholdende måde. Der lægges vægt på, at der er plads til at stille masser af spørgsmål og dele erfaringer med gæsterne, lover nationalparken.

På turen, der, trods den danske sommer, også handler om de gletsjere og isbjerge, der skabte landskabet, oplever man flere forskellige seværdigheder. Bussen stopper blandt andet ved Danmarks største rundstendysse, Porskær Stendysse. Hertil kommer bronzealderens gravhøje, Trehøje og de mindre kendte Stabelhøjene.

Undervejs er der stop ude i landskabet, hvor man i samlet flok f.eks. går op på en bronzealderhøj til 360 graders panoramaudsigt. Gåturene er korte og kræver ingen særlige fysiske forudsætninger, men der er mulighed for at vente ved bussen og nyde en kop kaffe.

Billetpris 150 kr., børn under seks år gratis. Booking senest 24 timer før start.

ufno

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen