Skanderborg Byråd udsætter beslutning om Lille Nyhavn

Der bliver ikke foreløbig undveget fra kravet om, at Lille Nyhavn skal have erhverv i stueetagen.

Artiklens øverste billede
Der bliver ikke foreløbig undveget fra kravet om, at Lille Nyhavn skal have erhverv i stueetagen.

Der kan gå op mod halvandet år endnu, inden der bliver taget endelig stilling til, om der skal være restauranter, caféer og butikker i stueetagen af prestigeprojektet Lille Nyhavn i Adelgade i Skanderborg.

Skanderborg Byråd valgte onsdag at udsætte vedtagelsen af det tredje tillæg til lokalplanen, som vil lade det være op til bygherren, Lars Kromann, at bestemme, om der skal etableres lejligheder eller erhverv i stueetagen.

Byrådets Miljø- og Planudvalg havde indstillet til byrådet, at kommunen ikke skulle kaste håndklædet i ringen endnu.

Min egen holdning er, at når vi lægger en god grund til, så skal byen også have noget ud af det.

Claus Leick (SF), formand, Miljø- og Planudvalget

»Et flertal i Miljø- og Planudvalget har anbefalet, at vi ventede med at tage stilling, så vi fastholder, at der indtil videre skal være restauranter. Alle har stemt for den løsning, og så kigger vi på det igen i efteråret 2021,« fortæller formand Claus Leick (SF), Miljø- og Planudvalget.

En god grund

Et lokalplantillæg skal vedtages, senest tre år efter at det er fremlagt. Derfor er der ifølge udvalgsformanden tid til at give det yderligere en chance. Ikke mindst fordi Lille Nyhavn er et vigtigt projekt for Skanderborg, som vil give adgang til Skanderborg Sø, hvor der i dag er private haver.

»I forbindelse med store udviklingsprojekter siger vi altid, at vi skal fortsætte. Min egen holdning er, at når vi lægger en god grund til, så skal byen også have noget ud af det. Der skal gives noget tilbage, og det vil vi gå ret langt for at fastholde,« siger Claus Leick.

Del artiklen