Gjern og Sorring får en opstramning

Artiklens øverste billede
Gjern, som den bliver. Illustration: Silkeborg Kommune

Byrådet i Silkeborg har besluttet af forskønne de to oplandsbyen Gjern og Sorring med hver deres byfornyelsesprojekt, så i løbet af 2022 begynder anlægsarbejdet med at lave en ny, grøn bymidte i Gjern, og i Sorring bliver to centrale grunde købt og senere ryddet som første led i at skabe en ny, attraktiv bymidte.

I Gjern begynder anlægsarbejdet allerede i år med at forvandle den gamle bymidte i krydset mellem Østergade, Stationsvej og Ejnar Nielsens Vej. Borgere og besøgende kan se frem til en omfattende renovering af vejen og ny asfalt. Fortove med røde teglsten som en reference til byens historiske teglværker, som tidligere drev udviklingen i byen. En opholdsplads foran bageren med en vandpost og en cykelservicestation. Plads til udeservering foran hotellet samt flere træer og plantebede.

Formålet er at styrke byen som et godt sted at bo og besøge, at skabe rammerne for et levende byrum og trække naturen ind i byen.

Omvendt skal det også være nemmere at komme ud i naturen fra Gjern by. I 2022 bliver der lavet nye stier, som skal sikre et mere sammenhængende stisystem, som giver lokale og besøgende nemmere adgang til områdets natur.

Der er flere planer for at gøre Gjern endnu mere attraktiv. Blandt andet skal Teglværksgrunden udvikles med fokus på outdoor, friluftsliv og udelæringsrum for børn og voksne.

I Sorring er det lokale ønske, at Silkeborg Kommune køber og river de to ejendomme ned på Hovedgaden 20 og Ebbesensvej 8 for at give plads til Byhaven, som skal være et grønt mødested midt i byen. Byrådet har nu sagt ja til at købe, og næste skridt bliver at arbejde videre med de tegninger, der er blevet lavet i efteråret 2021 og at finde finansiering til den videre byfornyelse.

JP Aarhus

Andre læser

Mest læste

Del artiklen