Ny hjælpepakke på vej til Aqua

Aqua Akvarium og Dyrepark i Silkeborg er en af de 16 aktivitetscentre, der kommer med ind under en ny hjælpepakke.

Artiklens øverste billede
Det hårdt pressede akvarium og dyrepark Aqua i Silkeborg kan se frem til en hjælpepakke, der vil dække op til 80 pct. af den manglende indtægt pga. corona. Arkivfoto: Christian Lykking

Tirsdag aften besluttede regeringen og et bredt flertal at lave en hjælpepakke, der skal holde hånden under 16 videnspædagogiske aktivitetscentre i Danmark, der modtager driftsstøtte fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Det betyder, at blandt andet Aqua Akvarium og Dyrepark i Silkeborg vil kompenseres for op til 80 pct. af den manglende indtægt i perioden fra den 9. marts og 8. juli 2020.

»Hvad enten det er Sagnlandet Lejre, Planetarium, GeoCenter Møns Klint eller et af de andre videnspædagogiske aktivitetscentre, så er det noget, de fleste børn i Danmark har et forhold til, og mange af os voksne ditto. De udgør og videreformidler vores kulturarv, og regeringen mener i sagens natur, at det er afgørende, at disse steder kommer nogenlunde tørskoede gennem krisen, sådan at også de kommende årgange af børn får gavn af deres virke,« siger børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S) om den nye hjælpepakke.

Aqua Akvarium og Dyrepark har været hårdt presset af coronakrisen, hvor dyreparken mangler indtægter fra billetsalg, men stadig står med udgifter til opretholdelsen af parken og pasningen af dyrene. Derfor glæder administrerende direktør Knud Bundgaard over nyheden:

»Det er så nyt, at jeg endnu ikke kan sige noget om det. Men vi kan se, at hjælpepakken skal strække sig helt frem til 8. juli, og det er meget glædeligt. Vores sæson begynder normalt lige nu langsomt at vokse, hvilket den gør hen over sommeren, som er vores højsæson. Så det er glædeligt, at hjælpepakken tager en del af sommeren med,« siger Knud Bundgaard til Midtjyllands Avis.

Den silkeborgensiske dyrepark ved endnu ikke, hvor mange støttekroner, der er på vej, og hvornår den igen får mulighed for at åbne dørene for besøgende.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.