Seks Odder-borgmestre på tur i kommunen

Artiklens øverste billede
Borgmestergruppen bestående af fra venstre Elvin Hansen, Iver Tesdorpf, Niels-Ulrik Bugge, Erik Toftegaard, Gerda Pedersen og Uffe Jensen på inspektion ved en nyudstykning ved Hou. Foto: Tobias Nicolai

Odders borgmester Uffe Jensen blev så inspireret, da han så DR-programmet ”Statsministrene”, at han tog initiativ til at samle kommunens egne ”statsministre” i form af et borgmestertræf. Onsdag mødtes for første gang de fem tidligere borgmestre Erik Toftegaard (1986-1990 for V), Gerda Pedersen (1990-1994 for S), Iver Tesdorpf (1994-1998 for K), Elvin Hansen (1998-2005 og igen 2010-2014 for S), som stadig sidder i byrådet, og Niels-Ulrik Bugge (2006-2010 for V) med Uffe Jensen (2014-i dag for V) for at udveksle minder og gode historier, fra da de selv sad i borgmesterstolen.

Fra venstre ses Uffe Jensen, Elvin Hansen, Niels-Ulrik Bugge, Iver Tesdorpf, Gerda Pedersen og Erik Toftegaard. Foto: Tobias Nicolai

Dagen begyndte med morgenkaffe i byrådssalen og røverhistorier fra ”gamle dage”. Om dengang byrådsmøderne varede mere end fire timer, da byrådsmedlemmerne skulle række hånden op for at få ordet, og der ikke var noget, der hed mikrofoner og live transmissioner. Om dengang borgmesterkontoret lå i det modsatte hjørne af rådhuset og om, hvorfor portrætterne af de tidligere borgmestre er så store, som de er.

Den nuværende og de fem tidligere borgmestre er fotograferet ved Hou Havn ved en nybyggergrund, som kommunen engang havde bygninger på.

Derefter tog de seks borgmestre rundt i kommunen for at se på nogle af de tiltag, de hver især har stået i spidsen for. Det førte blandt andet forbi Hou Havn, Rudehøj Efterskole, det tidligere Danvand, hvor der skulle forskes i spildevand, og det nyudstykkede område Bendixminde.

Odders nuværende borgmester Uffe Jensen i samtale med sin forgænger i embedet Elvin Hansen under turen rundt i kommunen. Bagved de to følger i midten Gerda Pedersen og Iver Tesdorpf mens Niels-Ulrik Bugge og Erik Toftegaard danner bagtroppen. Foto. Tobias Nicolai

»Nogle gange kan borgmesterjobbet godt være lidt ensomt og øretævernes holdeplads. Det sjovt at snakke med nogen, der har haft det på samme måde før,« siger Uffe Jensen.

mlka

Andre læser

Mest læste

Del artiklen